Banes Motor České Budějovice
28.12.2015, Klub

Poděkování ČEZu za rok 2015

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V posledních dnech roku 2015 je naší milou povinností ohlédnout se za rokem právě končícím a touto cestou poděkovat nejvýznamnějšímu sponzorovi českobudějovického Motoru, kterým je firma ČEZ.

Klub tímto velice děkuje společnosti ČEZ za dosavadní podporu hokeje v Českých Budějovicích a doufá, že společnost zachová budějovickému Motoru přízeň i v dalších hokejových letech. Klub pevně věří, že každá následující sezóna bude úspěšnější než sezóna předcházející a že našim fanouškům bude i nadále českobudějovický hokej přinášet zábavu a radost.

A jak se na dnešní situaci v hokeji dívají zástupci ČEZ?

Poděkování sponzorům je tak trochu nutnost. Peníze jsou v současné společnosti (bohužel) vždy na prvním místě, bez nich se špičkový sport zkrátka dělat nedá. Jestli ale někdo zaslouží pochvalu a poděkování v první řadě, jsou to lidé - hráči, kteří na ledu skutečně něco předvádějí - a především ti, kterým šlo o udržení profesionálního hokeje na jihu Čech. U těch prvních to není jen o nadání, vůli a štěstí. Museli, často spolu s rodiči, obětovat většinu volného času a spoustu peněz. Vstávali v nekřesťanskou dobu, aby se dostali na led, spolu s rodiči trávili nejen víkendy na žákovských a dorosteneckých turnajích. Ti druzí riskovali své peníze, investovali obrovské množství know-how a času do něčeho nepříliš jistého, hlavně proto, aby České Budějovice a celé hokejové jižní Čechy nepřišly o profesionální úroveň jednoho z klíčových sportů. A patří k nim i ti, kteří si pravidelně kupují permanentky, přispívají na chorea a žijí hokejem. Jsou to oni, kdo spolehlivě drží mančaft, když se daří i nedaří. A úplně ideální je, když se skupina sponzorů a třeba i krajských politiků, prolíná s fanoušky :-). Takže se to dá říct vlastně i velmi krátce: díky všem, kterým hokej není v jižních Čechách lhostejný. Krásné Vánoce a šťastný Nový rok!
Bohdan Zronek, ředitel elektrárny Temelín

Příběh ČEZ Motoru je výjimkou. Je konečně o něco víc o sportu, vůli, nadšení a emocích, než o penězích a politice. Možná taková by mohla být odpověď na otázku, proč má Motor víc fanoušků, než když České Budějovice hrály extraligu. Jde o příběh záchrany hokeje, ve kterém hrají důležitou roli úplně všichni – fanoušci, hráči, management i sponzoři. Dohromady tvoří možná někdy trochu nesourodý, ale přesto celek, který funguje díky tomu, že jsou v něm všichni. Můj obdiv mají ale právě fandové, lidé, kteří nevynechávají utkání, účastní se výjezdů a užívají si každou minutu. A věřím, že to budou oni, kteří dotlačí nás všechny ostatní do extraligy. A že si přinejmenším zbývající část prvoligové sezóny užijeme, jak se patří.
Petr Šuleř, vedoucí Útvaru komunikace elektrárny Temelín

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....