Banes Motor České Budějovice
29.12.2015, Michal Špírek

V závěrečném zápase kalendářního roku vyzveme Most

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve středečním zápase ČEZ Motor přivítá na svém ledě poslední celek tabulky z Mostu. Startuje se v 17:30, v 36. kole budou chtít Jihočeši udělat tříbodovou tečku za rokem 2015, přijďte jim k tomu pomoci i vy!

O soupeři – HC Most

Most se usadil na posledním místě tabulky, s pětibodovým odstupem se dívá na záda Šumperku. V sezóně zatím zaznamenal jen osm výher, ale zde je na místě zvednout varovný prst - jedno z nich totiž Mostečtí brali proti Motoru. A protože ani první vzájemné utkání se na jihu Čech nevyvíjelo jednoznačně, nepřichází nějaké podcenění ze strany domácího favorita vůbec v úvahu. Což ostatně potvrdil i českobudějovický útočník Josef Mikyska v rozhovoru pro Deník.

Most táhne především první lajna, kde si vede výborně Vojtěch Kubinčák, kterému zdatně sekundují Ondřej Havlíček a Pavel Smolka. Právě na tuto trojici si budou muset dát Českobudějovičtí největší pozor. V týmu trenéra Beránka ale také působí třeba třiačtyřicetiletý Jan Alinč (letos s bilancí půl bodu na zápas).
V posledních třech zápasech začínal Most se třemi různými gólmany. Vzhledem k souběžně hranému extraligovému kolu ale tentokrát Mostečtí nebudou moci využít služeb Michaela Petráska, který jezdí na utkání s Litvínovem. Z vyrovnané dvojice Horák - Mouček je pak častěji využíván Lukáš Horák, ale Václav Mouček zase oproti tomu stál v bráně při posledním utkání s Motorem, které Most zvládl. Na koho tedy trenéři ve středu ukážou, je otázkou...

S Mostem mají Jihočeši v aktuální sezóně vyrovnanou bilanci - doma Motor vyhrál 3:2, v listopadovém zápasem pak padl 2:4. Na první vzájemný zápas dorazilo 3421 diváků, ve středu se dá čekat o poznání vyšší návštěva...

Most se v posledním zápase rval na ledě Třebíče, ale nakonec odjel s prázdnou po kruté porážce gólem z poslední minuty. "Utkání rozhodla naše chyba. V průběhu zápasu jsme se nevyvarovali chyb, kterými jsme soupeře dostali do zápasu, nebo mu umožnili vedení. Po naší chybě padl i rozhodující gól," hodnotil utkání trenér Mostu Josef Beránek.

35. kolo: Třebíč – Most 4:3 0:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Pekr (Dolníček, Erat), 26. Erat (Dolníček, Pekr), 52. Čejka (Erat), 60. Pekr (Malena, Erat) – 1. Kubinčák (Havlíček), 51. Smolka (Kubinčák, Havlíček), 53. Havlíček (Kubinčák).

Sestava: Horák – Cvrk, Hora, Grin, Zeman, Havelka, Kokeš, Vacek, Pokorný – Smolka, Havlíček, Kubinčák – Slavíček, Alinč, Tauš – Písařík, Hanzl, Nedrda – Rindoš, Přeučil, Rod.


36. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Most

středa 30. 12. 2015, 17:30
Budvar Aréna

Statistiky

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nejproduktivnější hráč: Josef Straka – 37 bodů (6. v lize)
Nejlepší střelec: Tomáš Nouza – 17 gólů (5. v lize)
Nejlepší nahrávač: Josef Straka – 22 asistencí (6. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jakub Suchánek – 19 bodů (10. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jakub Suchánek – 53 trestných minut (19. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: David Gába – 93,06 % (4. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Ondřej Bláha – 2,26 (3. v lize)

HC Most

Nejproduktivnější hráč: Vojtěch Kubinčák – 31 bodů (13. v lize)
Nejlepší střelec: Vojtěch Kubinčák – 12 gólů
Nejlepší nahrávač: Vojtěch Kubinčák – 19 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Marek Baránek – 12 bodů
Nejtrestanější hráč: Marek Baránek – 46 trestných minut
Nejlepší procento úspěšnosti: Michael Petrásek – 90,89 %
Nejméně obdržených branek na zápas: Michael Petrásek – 3,33

Z tábora Motoru

Motor v Přerově nedosáhl na desáté vítězství v řadě, když v zápase úspěšně dotahoval, ale nakonec brali všechny body domácí. "My jsme ale neodehráli špatný zápas," myslí si českobudějovický trenér Radek Bělohlav a už myslí na další vítěznou sérii. "Teď nás čeká poslední utkání roku 2015, na které jsme se připravili, diváci nás jistě přijdou podpořit a já pevně věřím, že odevzdáme výkon, který fanoušky potěší a vyhrajeme."
Situace na marodce zůstává neměnná - nejblíže návratu je bek Kolmann, který by se měl 2. ledna zapojit do přípravy na ledě.

Věděli jste, že...

Od sezony 2013-14 změřil Motor s Mostem síly dvanáctkrát a hned devětkrát zvítězil (z toho jednou v prodloužení).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....