Banes Motor České Budějovice
19.01.2016, Karel Svoboda

ZODM 2016 - Druhý den

CHOMUTOV — Ve třetím zápase remizovali Jihočeši s výběrem Plzeňského kraje 1:1. V odpoledním zápase bohužel mladí Jihočeši nestačili na výběr Středočeského kraje a připsali si tak první porážku na turnaji.

... článek je průběžně aktualizován ...

Plzeňský kraj - Jihočeský kraj 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Přikryl (Lang) – 19. Procházka (Beránek) Vyloučení: 5:4 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0 Střely na branku: 16:15

Sestavy
Plzeňský kraj: Pilc – Váchal, Matějček, Kovařík, Hosnědl, Houdek, Krhounek, Pánek – Staněk, Lang, Přikryl, Reisnecker, Mužík, Princl, Balín, Kolář, Vágner, Rohla, Malát, Kuchárik, De Sousa.
Jihočeský kraj: Vacek - Kubíček, Pánek, Procházka, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Houdek, Toman, Welser - Beránek, Pytlík, Bernat - Hrubec, Grossmann, Fríd - Komma, Novotný.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Soupeř začal velmi aktivně, vlítnul na nás a nebýt dobře fungující defenzívy mohla první třetina skončit vyšším než jednobrankovým rozdílem v náš neprospěch. Po teči z předbrankového prostoru jsme prohrávali 0:1, ale dokázali jsme se do utkání vrátit, zvýšili jsme tempo a dočkali se kýženého vyrovnání. Od té doby jsme byli lepším týmem, vytvořili jsme si šance a je škoda, že jsme náš tlak nedokázali přetavit v další branku v situaci, kdy jsme opravdu měli optickou i herní převahu. Kluci makali, bojovali a já věřím, že v konečném zúčtování nebude bod z tohoto zápasu ztrátou, ale bonusem.

Středočeský kraj - Jihočeský kraj 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Hasil (Čermák), 22. Hasil (Zíka, Čermák), 31. Klikorka – 6. Bernat (Beránek)

Sestavy
Středočeský kraj: Novotný, Pařík – Klikorka, Smažík, Volráb, Srdínko, Dobrkovský, Šiller – Kižlin, Karásek, Srbek, Čermák, Hasil, Hašek, Schulz, Routa, Zíka, Havrda, Richtr, Čermák, Jelínek, Pinkas.
Jihočeský kraj: Vacek (od 31. Baloun) - Kubíček, Pánek, Procházka, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Houdek, Toman, Čížek - Beránek, Pytlík, Bernat - Hrubec, Grossmann, Welser - Komma, Novotný, Fríd.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Utkání jsme začali velice dobře, podařilo se nám vstřelit úvodní branku. Bohužel pro nás soupeř záhy využil našeho malinkého zaváhání a vyrovnal, takže jsme se z vedení neradovali dlouho. Středočeši hráli dobře, byli agresivní a po dalších našich nepřesnostech, kdy jsme si nedali kotouč přímo na hokejku, nám postupně odskočili až na dvougólový rozdíl. V závěru jsme se pokoušeli o zvrat, ale už to byla z naší strany křeč. Byly tam i naše fauly pramenící z přemíry snahy. Nedá se nic dělat, skupina je výsledkově zamotaná. Zítra ráno v 8,30 nás čeká další, velice důležité utkání s Libereckým krajem, kde vítěz už bude hodně blízko vytouženému postupu do medailových klání. Musíme prohru hodit za hlavu a připravit kluky na toto utkání, navzdory jejich určité únavě. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, unavené začínají být vzhledem k náročnému programu i ostatní týmy.

Přímý videopřenos druhého dne z chomutovské haly

Stream ze zápasů "chomutovské" skupiny: zde.

Fotogalerie z druhého dne

Několik fotek z druhého dne zde.

Souhrnný přehled výsledků druhého dne - skupina B

08:30 Plzeňský kraj – Jihočeský kraj 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)
08:30 Středočeský kraj – Liberecký kraj 2:2 (0:0, 2:2, 0:0)
10:30 Olomoucký kraj – Královéhradecký kraj 2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
12:30 Hlavní město Praha – Plzeňský kraj 1:1 (0:0, 1:0, 0:1)
14:30 Středočeský kraj – Jihočeský kraj 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
16:30 Olomoucký kraj – Liberecký kraj 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
18:30 Královéhradecký kraj – Hlavní město Praha 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....