Banes Motor České Budějovice
20.01.2016, Karel Svoboda

ZODM 2016 - Třetí den

CHOMUTOV — . V prvním dnešním utkání porazili Jihočeši brankou Jakuba Čížka Liberecký kraj 1:0. Ve svém posledním utkání základní skupiny podlehli Jihočeši týmu Prahy 1:3 a do semifinále bohužel nepostupují.

Liberecký kraj - Jihočeský kraj 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Čížek (Toman) Vyloučení: 1:0 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0 Střely na branku: 8:39

Sestavy
Liberecký kraj: Žilka, Zajíček – Starý, France, Kolbaba, Adamec, Havlíček, Šuráň, Hampl, Nikolič, Křepelka – Vomáčka, Liška, Virág, Dospěl, Matějka, Žůrek, Strnad, Helcl, Hlister, Dupal, Bartoš.
Jihočeský kraj: Vacek - Kubíček, Pánek, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Procházka, Toman, Čížek - Beránek, Pytlík, Bernat - Welser, Hrubec, Houdek - Grossmann, Komma, Novotný, Fríd.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Dobývání Bastily :-). Liberecký kraj perfektně bránil, snažili se blokovat střely, bylo vidět, že to mají naučené. Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání, kdy jsme prakticky celou dobu trávili v jejich obranném pásmu. Poměr střel hovoří jasně. Museli jsme trošku změnit taktiku, kluky zklidnit, aby byli trpěliví. Ve druhé třetině nám to tam konečně spadlo a jsme nesmírně šťastni. Smekáme před klukama, jak se dokázali poprat se zvyšující se turnajovou únavou, s jakým odhodláním do zápasu nastoupili a jak jej zvládli. Podvečerní utkání s Prahou bude buďto zápas o všechno nebo při určité konstelaci ostatních výsledků již může být o našem postupu do finálových bojů rozhodnuto. Uvidíme. Jedeme co nejrychleji na hotel, aby kluci maximálně zregenerovali.

Jihočeský kraj - Hlavní město Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Toman (Procházka) – 14. Gluzman (Vitouch), 42. Pšenička (Haš), 44. Gluzman (Vitouch)

Sestavy
Jihočeský kraj: Vacek - Kubíček, Pánek, Janoušek, Novák, Tampier, Dvořák, Dekret - Procházka, Toman, Čížek - Beránek, Pytlík, Bernat - Welser, Hrubec, Houdek - Grossmann, Komma, Novotný, Fríd.
Hlavní město Praha: Škorpík (Dusil) – Kučera, Klapka, Haš, Bureš, Kumpošt, J. Najman, Bláha, Fleischman – Janča, Petrák, Křenek, Prymula, M. Čížek, Pšenička, Gluzman, Vitouch, Vlček, M. Najman, Obadal, Kulma.

Onlajn ze zápasu: zde.

Hodnocení zápasu

Aleš Dvořák (JIH): Smůla, zklamání, zmar. Je to otřepané klišé, ale tolikrát omílané štěstíčko se k nám dnes na konci utkání trošku otočilo zády. K úspěchu na této olympiádě nám scházel kousek. Kluci makali, dřeli, v posledním zápase jsme byli lepší než tým Prahy. Dokázali jsme ve třetí třetině vyrovnat na 1:1, kluci si vytvořili i další šance, ale naopak jsme inkasovali branku z kategorie náhodných, kdy nastřelený puk od obránce usměrnil pražský útočník břichem do protipohybu našeho gólmana. Našemu prvnímu inkasovanému gólu bohužel předcházelo hodně sporné posouzení icingu, což nás malinko rozhodilo. Jak říkám, dokázali jsme vyrovnat, ale tři minuty před koncem soupeř strhl vedení na svou stranu a dokázal jej i pak pojistit třetím gólem, v situaci, kdy my jsme už museli hrát vabank. Za celkový výkon na olympiádě bychom chtěli kluky pochválit, makali a věříme, že i tyto zápasové zkušenosti je posunou dále v jejich hokejových kariérách. Když budu na chvíli mluvit nikoliv jako trenér Jihočeského výběru, ale jako trenér působící v Motoru České Budějovice, tak mám samozřejmě radost, že budějovičtí hráči, co jsem mezi nimi zaslechl náznaky, tak mají chuť rozvíjet své další hokejové působení v Českých Budějovicích. Zároveň děkuji za spolupráci celému realizačnímu týmu, který zde se mnou na olympiádě v Chomutově byl. Toto mužstvo mělo obrovskou sílu, ale bohužel získali jsme sedm bodů a týmy Královehradeckého kraje a Prahy vyválčili bodů osm. V základní skupině končíme na třetím místě a namísto vytouženého semifinále nás zítra čeká utkání o 5. místo. V tomto zítřejším zápase dáme možnost celému širokému hráčskému kádru a samozřejmě, že bychom se chtěli rozloučit s olympiádou vítězně.

Přímý videopřenos třetího dne z chomutovské haly

Stream ze zápasů "chomutovské" skupiny: zde.

Fotogalerie z třetího dne

Několik fotek z třetího dne zde.

Souhrnný přehled výsledků třetího dne - skupina B

08:30 Liberecký kraj – Jihočeský kraj 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
08:30 Olomoucký kraj – Středočeský kraj 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
10:30 Královéhradecký kraj – Plzeňský kraj 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
12:30 Hlavní město Praha – Liberecký kraj 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
14:30 Středočeský kraj – Královéhradecký kraj 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
16:30 Jihočeský kraj – Hlavní město Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
18:30 Plzeňský kraj – Olomoucký kraj 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Konečné pořadí - skupina B

1. Královéhradecký kraj 8
2. Praha, hlavní město 8
3. Jihočeský kraj 7
4. Liberecký kraj 5
5. Olomoucký kraj 5
6. Středočeský kraj 5
7. Plzeňský kraj 4

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....