Banes Motor České Budějovice
21.01.2016, Marek Baloun

JUN: CEB - LIT 1:3 Litvínov zaslouženě bere tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ačkoliv do zápasu vjeli aktivněji domácí, hosté se rychle zorientovali a byli nebezpečnějšími. To se také záhy potvrdilo a hosté si domů po právu odvážejí tři body

Čtvrteční zápas začali aktivněji domácí, když několikrát ostřelovali branku gólmana Spěšného. Hosté se ale rychle zorientovali a začali Motor postupně přetlačovat, až je nakonec uzamkli v jejich obranné třetině a začali ostřelovat branku. Jejich střelba ale pozbývala přesnosti, a gól tak nepadl. Ten první ale stejně šel na konto hostů. Josef Stříbrný po přihrávce kapitána Šimečka ujel osm sekund před koncem litvínovského oslabení obraně Motoru, projel celé jejich pásmo a backhandem zasunul puk do Kváčovo sítě. To Litvínov nakoplo a pokračovali v ostřelování svatyně Motoru, skóre se ale už nezměnilo.

Ve svém náporu pokračovali hosté i ve třetině druhé. Opět uzamkli několikrát Motor v jejich obranné třetině a Kváča měl několik nebezpečných chvil, kdy za deset sekund musel zasahovat hned osmkrát, z toho třikrát to už vypadalo, že se rozsvítí červené světlo. To se nestalo a na gól jsme museli čekat až do závěru třetiny. Ten šel opět na konto hostů, když Martin Šefl najel do třetiny Motoru, společně s Kristiánem Reichlem vytvořili přečíslení, druhý jmenovaný přihrál Petru Ujfalušimu a ten společně s pukem doklouzal do Kváčovo branky.

Třetí třetina už přinesla celkem vyrovnanou hru. Oba týmy se snažily zajistit si tříbodové utkání. Ani Sloboda, ani Klinecký však puk do sítě Litvínova nedostali. Podařilo se to až Dominiku Točíkovi, který po přihrávce Luboše Roba nejspíše tečí od hostujícího obránce snížil na rozdíl jedné branky. Motor se ještě snažil urvat prodloužení, ale krutě se jim to vymstilo. Dvě a půl minuty před koncem třetiny odvolali Kváču z branky, což o minutu později využil kapitán hostujícího celku Jaroslav Šimeček obloučkem přes celé hřiště k levé tyči prázdné svatyně Motoru. Litvínov tak zaslouženě bere tři body domů.

Ohlasy po zápasu
HC Litvínov: ,,Od nás výborný výkon, kluci předvedli takticky to, co jsme chtěli. Stříleli výborně, gólman výborně zachytal, nemáme žádnou výtku.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....