Banes Motor České Budějovice
26.01.2016, Jaroslav Pešek

Suchánek: Výsledek je dobrý, ale místy to nebylo optimální

České Budějovice: Po nepodařeném zápase na ledě pražské Slavie si chtěl Motor spravit chuť. Jihočechy ale nečekal lehký úkol, do cesty se jim totiž postavil soupeř z Ústí nad Labem. Motoráci si ale dokázali poradit a do Volkeho branky nasázeli osm branek. Skóre zápasu otevřel Jakub Suchánek.

Pojďme na začátek shrnout, jak se utkání odvíjelo.
Hodonocení je samozřejmě kladné, co se týče výsledku. Body zůstaly doma. Prvních deset minut to ale herně bylo špatné. Tam to mohlo být i naopak, mohli jsme prohrávat i dva tři nula, kdyby Blažena (Ondřej Bláha) nezachytal dobře. Potom jsme vlastně dali gól z přesilovky a brzy jsme zvýšili na 2:0. To nám pomohlo a uklidnili jsme se. Dělali jsme, co jsme měli, nicméně z nepochopitelných důvodů jsme od toho zase upustili. Sice jsme dali další góly, ale za stavu 4:0 jsme si všichni začali dělat, co jsme chtěli, ač jsme se o tom v šatně bavili a varovali jsme se před tím. Bohužel jsme je potom naší vinou trochu zbytečně dostali zpátky do zápasu. Z tohohle pohledu to nebylo úplně optimální. Následovala bouřka v šatně a ve třetí třetině si myslím, že z hlediska defenzivy i hry jako takové, to bylo dobré.

Po druhé třetině byla v šatně bouřka, přesto, že stav byl velmi příznivý?
Byla, protože jsme prostě nedělali, co jsme měli. Kdyby to po druhé třetině bylo 5:4, tak se nikdo nemohl divit. Oni vlastně trefili i tyčku. Tam jsme to prostě nezvládli, bouřka musela následovat. Hra nebyla dobrá a nebyl důvod se nějak vychvalovat. Zkrátka přišlo, co přijít muselo.

V posledním zápase jste neskórovali, dnes hned osm branek. Čím to je?
To těžko hodnotit. Spekulovat o tom, jestli doma chceme víc a venku míň, je samozřejmě hloupost. Každý z nás je sportovec a chce vyhrát každý zápas, ať je to doma nebo osm set kilometrů odtud. Na Slavii ta hra nebyla optimální. Defakto jsme udělali dvě střídání špatně a Slavia z toho dala dva góly. Potom zalezli a my jsme možná měli opticky převahu, ale nemohli jsme se prosadit. Slavia hrála to, co potřebovala, a proto ten výsledek byl takový, jaký byl. Je to tak, že když je ta herní pohoda, tak potom každý začne přidávat něco svého a ten systém, který je nastavený trenérem sklouzává někam jinam. To bylo vidět i dnes. Naštěstí nám dobře zachytal gólman. Kdo teda ještě zaslouží pochvalu je mladej Tóča (Točík), ten hrál výborně, nahrával na gól a celkově se mi líbilo, jak hrál.

Vy jste dnes otevřel skóre v přesilovce, ale vypadalo to, jako byste si s Romanem Vráblíkem dávali na modré trochu přednost...
Viděli jsme, že tam je zlomená hokejka, takže defakto hráli ve třech. Nechtěli jsme tak puk zbytečně odevzdat střelbou a spíš jsme si chtěli vytvořit nějakou optimální pozici pro tu střelbu. U tohohle gólu zrovna má obrovský podíl David Kuchejda, který odvedl tu nejdůležitější práci, což je clonění před gólmanem. Většina takových gólů je založena na černé práci těch hráčů před bránou, kde to bolí a někdy to nevyjde. Dnes to naštěstí prošlo.

V jednom rozhovoru říkal David Gába, že se na tréninku nejvíc bojí vaší střelby, protože dáváte největší rány. V zápase ale střílíte spíše technicky...
On ten golfák je většinou nepřesnější a příprava na něj zabere víc času. U střely švihem mám puk na hokejce a vím plus mínus pár čísel, kam to poletí. Když jde puk na volej a je na to čas, tak do toho taky fláknu, ale opravdu preferuju víc střelu švihem. Je to přesnější a rychlejší.

Výhrou nad Ústím jste se dostali zase na druhé místo. Jak moc je důležité být před play-off v té první dvojce?
Z hlediska domácí výhody to je důležité, ale v play-off bude nejdůležitější to aktuální rozpoložení. Týmy, které půjdou do vyřazovacích bojů z horší pozice a budou rozjeté, tak samozřejmě tu výhodu takřka smázávají. Samozřejmě ale výhoda domácího prostředí tady v Budějovicích je obrovská. Ve hře je ale ještě spousta bodů a jsou tam i nějaké vzájemné zápasy s týmy ze špičky, takže se to ještě může promíchat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....