Banes Motor České Budějovice
20.02.2016, Karel Svoboda

SDO: POR-CEB 2:8 - Opět ve znamení budějovického brankostroje

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I druhý zápas na severu Moravy zvládli starší dorostenci bez zaváhání a nastříleli do soupeřovy branky osm gólů. Z víkendového severomoravského tripu tak přivážejí plný počet šesti bodů.

Na začátku utkání vypadaly síly na hřišti poměrně vyrovnaně. První branka padla po osmi minutách, když Malát poslal do akce Marka Havránka, kterému se povedlo pláchnout budějovické obraně a prostřelit Hausera do odkryté kasy. O chvíli později na inkasovanou bránu našel odpověď Stanislav Dosek, když se za pravým kruhem dostal k puku a práskl do něj takovou silou, že prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně Bayera. Po dvou minutách přidali hosté další gól. Matěj Toman využil nestřeženého Michala Bláhu. Ten pak z mezikruží pokořil Bayera střelou nad lapačku.

Pár sekund po začátku druhé třetiny se domácím podařilo vyrovnat. Poté, co Michal Dang zkoušel Hausera propálit osobně, od hostujícího gólmana se nakonec kotouč odrazil a následně ho do kasy hostů poslal David Malát. Domácí si ale vyrovnání moc dlouho neučili, protože o sedm minut později dostal před brankoviště domácích přihrávku Jáchym Kondelík, který pak puk doklepl do domácí svatyně. O pár minut později Bayera svou střelou ještě překonal Roman Tintěra. Před koncem druhé třetiny našel Kondelík před bránou nekrytého Lukáše Matyse, jenž zakončil do odkryté brány.

V poslední třetině Jáchym Kondelík našel na pravém kruhu po vhazování volného opět Lukáše Matyse, který vymetl protější růžek Bayerovy klece. Následně poslal Roman Tintěra přihrávku Radku Rolínkovi, jenž prostřelil Bayera pod lapačkou. O minutu později padl do domácí kasy poslední gól. Po nahrávce Michala Bláhy prostřelil domácího gólmana kousek od levé tyče Dominik Kaisler.

Ohlasy po zápasu

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že oproti včerejšímu zápasu, kdy jsme proti Kladnu nastoupili strašně ustrašeně, tak dnes bylo vidět, že kluci chtěli vyhrát. Ještě za stavu 2:2 a i za stavu 2:3, kdy jsme prohrávali, to vypadalo na vyrovnané utkání. Potom jsme dostali 3 góly v oslabení a myslím si, že právě to rozhodlo utkání. Od poloviny zápasu mi přišlo, že kluci prohrávali osobní souboje, nestačili na soupeře silově a bylo vidět, že už se to začalo lámat na stranu Budějovic. V podstatě jsme si to prohráli individuálními chybami a někteří hráči opravdu překvapují. Myslel jsem si, že spousta věcí v hokeji vytvořit nejde, ale jde. Ovšem s parťákem to nechápeme. Přesto chci klukům za dnešní výkon poděkovat.

Roman Heindl (HC České Budějovice): Jeli jsme k dnešnímu soupeři s pokorou a chtěli jsme bodovat. Řekl bych, že v úvodní části jsme trošku byli ještě v šatně a až potom se nám podařilo zrychlit pohyb. Začalo se nám dařit v útočném pásmu a dle mého názoru jsme byli lepší než soupeř, co se týče zakončování. Samozřejmě domácí bojovali, ale nám se lépe dařilo v koncovce a jejich chyby jsme dokázali potrestat. Samozřejmě kluky chválím za odvedený výkon.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....