Banes Motor České Budějovice
24.02.2016, Michal Heřman

CEB–SAL 10:1 – Diváci si se Salcburkem užili gólové hody

Utkání ČEZ Motor České Budějovice – EC Red Bull Salcburk skončil očekávanou kanonádou Motoru. Mladíci Salcburku předvedli sympatický výkon, ale na vyspělé mužstvo neměli.

Přípravné utkání před začátkem play-off začal Motor očekávaným náporem. Ve druhé minutě se po přiťuknutí Roba dostal ke střele z mezikruží Kříž. Gólman Vlahovic byl připraven. V čase 8:00 otevřel skóre Lukáš Bohunický, který si vyměnil puk se Švihálkem a z pravé strany zakončil k tyči – 1:0. O necelé dvě minuty později to bylo 2:0, když Suchánkovu střelu od modré tečoval Josef Mykiska. Třetí gól dali Jihočeši v čase 13:18 poté, co puk odražený od mantinelu dorazil do branky Luboš Rob - 3:0. Čtvrtá branka z 19. minuty byla po parádní souhře Pajiče s Michalem Chovanem, který dostal pas zpoza branky a z kraje levého kruhu propálil brankáře – 4:0.

Do druhé třetiny nastoupil do branky Motoru debutant Petr Spáčil a po 66 sekundách inkasoval. Christoph Körner si zpoza branky všiml mezírky u tyče a rychlým zakončením bekhendem snížil – 4:1. Další góly stříleli jen domácí. V čase 23:46 se trefil při přesilovce Josef Straka - 5:1. Ve 30. minutě trefil Vráblík tyč a puk dorazil do branky Lukáš Žálčík - 6:1. Stejný hráč vstřelil za dvě minuty i sedmou branku poté, co projel od modré přes dva protihráče, vystřelil a vyražený puk sám dorazil. Osmý gól dal po sólo akci Roman Vráblík - 8:1.

I do třetí třetiny vstoupil Motor aktivně a odměnou mu byla krásná branka Romana Vráblíka, který tahem vymetl horní růžek – 9:1. Třetí třetinu zpestřila malá šarvátka Kealeyho s Chovanem, který se zastal Zíba. Kealey dostal trest 2+2+2 minuty za hrubost. Desátou branku dal po další exhibiční akci Rok Pajič, který si bekhendem pohrál po přihrávce Květoně s gólmanem a zavěsil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....