Banes Motor České Budějovice
25.02.2016, Denisa Józsová

MDO: CEB - KOM 3:4 po s.n. - Mladší dorost si zajistil play off

Ve čtvrtek večer bylo k vidění utkání mezi domácí týmem – HC Motor České Budějovice a hostujícím týmem – HC Kometa Brno. Domácí si v tomto utkání zajistili postup do play off. Góly domácích vstřelili hráči: Čížek, Vaculík a Silný.

První vážnější šanci měli hráči Motoru již na začátku druhé minuty, ale Kašpar se velmi rychle dokázal přemístit a zamezit tak druhému gólu. Okamžik na to přišla gólová radost na straně hostů. Jeden z brněnských obránců tvrdě vypálil od modré. Jeho střela se odrazila od brusle domácího obránce. Puk si nejrychleji ze všech našel Marek David a střelou k tyči nedal Svobodovi šanci. Poté byl vyloučen Ondřej Svoboda. Paradoxně měli největší šanci Budějovičtí. Jeden z útočníků dojel jako první k puku, ale trefil připraveného brankáře. Po konci oslabení byl opět vyloučen domácí hráč. Opět měli největší šanci domácí, to když se Toman dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendový blafák Kašpar chytil. Budějovičtí se hnali za vyrovnáním. Bohužel pro ně skončila Silného pěkná střela na tyči. Ke konci třetiny jsme ještě viděli dvě velké šance Komety, ale ani jedna neskončila gólem.

Ve druhé třetině měli opět první šanci domácí. Novák dvakrát prudce a dobře vypálil od modré, ale Kašpar mu nedovolil skórovat. Co se nepovedlo Novákovi, povedlo se Jakubu Čížkovi, který nádhernou bekhendovou střelou vymetl růžek hostující branky. O necelé dvě minuty se do vedení dostali opět hosté. Po chybě domácích se puk dostal k Michalu Kuncovi, a ten prudkou ranou rozvlnil domácí síť. Poté byla k vidění nějaká vyloučení, ale zůstaly neproměněny. Krátce po vypršení trestu jednoho z domácích znovu udeřila Kometa. Patrik Vašíček vyslal svižnou ránu, kterou ještě tečoval Matěj Svoboda a puk zapadl mezi betony domácího gólmana. Minutu a půl dokázali Budějovičtí snížit na rozdíl jedné branky, kdy Ondřej Vaculík dobrou ranou snížil stav. Do kabin se tak šlo znovu o rozdíl jednoho gólu.

První větší šance měla Kometa, ale Svoboda spolu se svou obětavou obranou dokázal svůj tým podržet. K vidění byly i šance domácích, ale žádná neskončila v brance. Na konci padesáté druhé minuty byl vyloučen hostující domácí hráč, ale lepším týmem byli Budějovičtí. Jako správný kapitán vzal na sebe Michal Silný střelu od modré a rozvlnil hostující síť. Do konce třetiny byly k vidění ještě nějaké příležitosti, ale gól už jsme neviděli žádný. Domácí tak splnili svůj cíl a zajistili si postup do play off!

V prodloužení se rozhodnutí nekonalo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých vystřelil bod navíc pro Brno Michal Kunc.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (CEB): Jsme rádi, že jsme ten kýžený postupový bod vyválčili. Měli jsme v první třetině velké šance, kdy jsme jeli sami na soupeřova brankáře či měli před sebou prázdnou branku. Nedokázali jsme je proměnit a naopak jsme bohužel dostali první trochu smolný gól. Klukům jsme věřili, ale je na nás vidět, že nejsme v herní pohodě, kombinace nám vázla. V některých fázích jsme sice Brno přehrávali, ale celkový výsledek je podle mého asi spravedlivý vzhledem k průběhu a obrazu hry po celé utkání.

Jiří Mifek (KOM): České Budějovice hrají v této soutěži kvalitní hokej, jsou výborní směrem do útoku, parádně zakládají útoky a jsou schopni nás přečíslovat. Nám se naštěstí I díky výbornému výkonu našeho gólmana udržet stav takový, jaký byl. Samostatné nájezdy jsou vždy trochu o štěstí, o šikovnosti a štěstí se v nich dnes přiklonilo na naši stranu. Svým chlapcům děkuji za předvedený výkon a soupeři gratulujeme k postupu do play-off.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....