Banes Motor České Budějovice
26.02.2016, Denisa Józsová

JUN CEB - ZLN 6:0 Kanonáda juniorů na domácím ledě

26.2. mohli diváci v Budvar aréně vidět souboj mezi domácím týmem HC Motor České Budějovice a hostujícím týmem PSG Zlín. Budějovice byli po celu dobu utkání lepší a zaslouženě si tak odvezli tři body.

Začátek zápasu vyšel domácímu týmu jako hrom. Již ve třetí minutě se prosadil Jan Marcilis, který překonal brankáře hostí střelou k tyči. Již o padesát sekund bylo v Budvar aréně ještě veseleji, to když další gól Motoru vstřelil Marek Sloboda po pěkné přihrávce od Šulka. Budějovičtí pokračovali ve svém dobrém výkonu, při kterém svého soupeře přehrávali ve všech herních činnostech. Ojedinělá šance Zlína přišla v deváté minutě, kdy jeden ze zlínských útočníků trefil horní tyč Kváčovy branky. Budějovice se dokázaly prosadit i v přesilovce, když byl vyloučen hostující Talán. Hráči Motoru se usadili v útočném pásmu a postupnou souhrou se puk dostal k Luboši Robovi, pro kterého nebyl problém dostat puk do branky. Hned poté byl vyloučen domácí Marcilis, ale budějovickým hráčům to moc nevadilo. Luboš Rob se dostal k puku na útočné modré a bekhendovým blafákem vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Do druhé třetiny vyměnil Zlín brankáře a do brány se postavil Barvík. Hra se začala vyrovnávat a chvílemi jsme mohli vidět vyrovnaný hokej. Viděli jsme spoustu střel na obou stranách, ale vyloženě gólová nebyla žádná. První gólovku měl Prokeš, který se dostal do samostatného úniku, ale bránu netrefil. Pět minut před koncem byl vyloučen domácí Michal, ovšem domácí se dokázali opět prosadit, když se po rychlé kombinaci prosadil Dominik Točík. Ke konci třetiny mohl svůj hattrick zkompletovat Luboš Rob, který svůj samostatný únik nedokázal proměnit.

Třetí třetina začala spíše v pomalejším tempu a její začátek se nerovnal předvedené hře v předchozích dvou třetinách. V tomto tempu se nakonec odehrál i zbytek třetiny, jedinou světlou výjimkou v této části bylo vstřelení gólu. Ten vstřelil Dominik Točík po přihrávce Michala.

Ohlasy po zápasu
Luboš Rob st. (CEB) - My jsme do toho zápsu šli s tím, že získáme tři body, abychom potvrdili play off. Kluci splnili do puntíku to, co jsme si řekli, a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. To, že jsme první třetinu vyhráli 4:0, určilo ráz celého zápasu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice