Banes Motor České Budějovice
07.03.2016, Michal Heřman

Pod lupou: Michal Švihálek

Neúnavný dříč Michal Švihálek byl v pátém utkání čtvrtfinále pod drobnohledem. Na ledě strávil přes 10 minut a připsal si několik důležitých zákroků. V utkání jsme se zaměřili na icetime, přihrávky, střely a hity.

Švihálek v první třetině odehrál čtyři minuty a pět sekund. Během této doby párkrát vypíchl puk soupeři a rozdal několik přesných přihrávek. Vidět byl hlavně ve druhé třetině. Při signalizovaném vyloučení Přerova najel s pukem do jeho třetiny. Střelu ale zablokovala obrana. Na druhé straně pomohl brankáři, když si stoupl do nahození produktivního Dostálka.

Útočník Motoru byl ale i u dvou inkasovaných branek, i když ani za jednu nemohl. U třetího gólu Přerova se sprintem vrátil k unikajícímu hráči, kterého obsadil. Střelec branky Grof tak nemohl svému soupeři přihrát, ale bohužel pro Motor svou střelou překonal Bláhu. Švihálek byl pak vidět ve 25. minutě, kdy nejprve zkoušel překvapit brankáře střelou zpoza branky a pak následnou dorážkou.

Pár minut poté pomohl týmu při oslabení, kdy vyvezl puk až do třetiny Přerova a ušetřil drahocenné sekundy. I ve třetí třetině odehrál desítky sekund v oslabení a připsal si i svou třetí střelu, když se od mantinelu zkoušel prosadit rychlou otočkou. 

  • Body: 0
  • Ice time: 10:33
  • +/-: -2
  • Střely na branku: 3
  • Střely mimo: 0
  • Zblokované střely: 1
  • Hity: 3
  • Přihrávky celkem: 18
  • Přihrávky úspěšné: 9

*vysvětlivka: plus = střela

Rozhovor:

Michale, zhodnoťte rozhodující utkání.
Bylo to takové divoké. Chtěli jsme hrát trošku jinak a určovat tempo hry. Chtěli jsme dát góly a mít klid. Bohužel góly dal ale soupeř a museli jsme na to reagovat. Na vítězství jsme se strašně nadřeli. Na nájezdy jsme měli štěstí.

Z hlediště to vypadalo, že Přerov ustoupil od své tvrdé hry. Bylo to cítit i na ledě?
Určitě. V podstatě nás prakticky nedohrávali. Asi chtěli zkusit něco jiného, aby nás překvapili. Podle mě nás chtěli zkusit přehrát jiným způsobem.

Nebyli jste zaskočeni, že vám Přerov dával prostor?
Tohle bych nechtěl komentovat. Hře jsme se přizpůsobili a rozhodnout musely nájezdy. Měli jsme zápas zvládnout dříve. Takto to byly při nájezdech nervy (s úsměvem).

V prodloužení jste se na led nedostal. Jaké to bylo?
Byly to nervy. Všichni jsme chtěli dát gól, abychom do Přerova už nemuseli.

Věřil byste si na nájezd, pokud byste šel?
Nejsem typ hráče, který by jezdil nájezdy. Od toho jsou tady jiní. Jestli bych si věřil… to je otázka podle průběhu zápasu. Kdybych dal třeba při hře gól, tak bych asi na nájezd šel.

Na soupeře pro semifinále si ještě musíte počkat. Koho byste raději chtěl?
Je to jedno. Jak Slavia, tak i Jihlava jsou kvalitní týmy. Pokud ale chceme do extraligy, musíme porazit každého.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....