Banes Motor České Budějovice
16.03.2016, Michal Heřman

Pod lupou: Jakub Suchánek

Druhý semifinálový zápas byl pod lupou elitní obránce ČEZ Motoru Jakub Suchánek. Celkem nastřádal 31 střídání, na ledě strávil přes 18 minut a připsal si čtyři střelecké pokusy na branku.

V první větší akci se Jakub Suchánek ocitl v sedmé minutě, kdy pálil od modré. Brankář Slavie Hylák jeho pokus vyrazil. V utkání byl urostlý bek několikrát vidět v tvrdém souboji u mantinelu a ani jeden neprohrál. Dále měl Suchánek u mantinelu tři úspěšné kličky kolem bránicích hráčů. Týmu mohl ještě výrazněji pomoci 24 sekund před koncem třetiny při přesilovce 5 na 3. 

Jeho střela ale skončila v lapačce Hyláka. Ve druhé části pak Suchánek měl další plusové momenty, při kterých vybojoval vhazování před Hylákem nebo odzbrojil najíždějícího protihráče. Byl ale také na ledě při třetí inkasované brance. Ve třetí třetině si Suchánek připsal jednu dalekonosnou střelu a také vyloučení, když ve 46. minutě zahrál vysokou holí.

Bilance Jakuba Suchánka ve druhém semifinálovém zápase:

  • Body: 0
  • Ice time: 18:15
  • +/-: -1
  • Střely na branku: 4
  • Střely mimo: 1
  • Zblokované střely: 1
  • Přihrávky celkem: 23
  • Přihrávky úspěšné: 22
  • Přihrávky neúspěšné: 1
  • Trestné minuty: 2







Suchánek: Pokusíme se sérii ještě vrátit do Budvar arény

Jakube, dalo se v takto oslabené sestavě uhrát něco více?
Jestli nám chybí jeden hráč nebo dvě pětky, na to se nemůžeme vymlouvat. Hrajeme nejdůležitější část sezony a jsou věci, které se ovlivnit nedají. Do utkání jsme šli s určitou taktikou a snad bylo vidět, že jsme po celý zápas bojovali. Bohužel podle výsledku to tak nevypadá.

V pátek se hraje třetí zápas. Co změnit?
Nevím… dneska jsme udělali chyby, které Slavia trestala. Nesmíme zopakovat první zápas. Základ je nasazení a bojovnost, se kterou jsme hráli ve druhém utkání. Neříkám, že to bylo dobré, ale rozhodně jsme na ledě nechali lepší dojem.

V první třetině jste byl na ledě přes devět minut. Ve druhé a třetí pak o mnoho méně. Neobjevily se u vás také zdravotní problémy během zápasu?
Ne, ne. Nic mi není. Jsem v pořádku. Jednu třetinu to vycházelo nějak, další třetinu jinak. Změna času nebyla dána zraněním ani změnou v nasazování. Jen to tak vycházelo. Jedno dvě střídání se mohla přetáhnout nebo pak naopak zůstane hrát déle spoluhráč a to dělá rozdíly v čase na ledě.

Nicméně na Slavii se ještě pokusíte vrátit sérii do Budvar arény, ne? 
Jasně. Možná to znělo trochu depresivně, ale máme odehrané jen dva zápasy a Slavii nic zadarmo nedáme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....