Banes Motor České Budějovice
19.03.2016, Pavel Kortus ml.

Jsme všichni moc zklamaní, ale Slavia byla lepší, uznal kapitán Straka

Praha – Jako kapitán velel druhý rok po sobě českobudějovické lodi s cílem v extraligových vodách. Josef Straka vedl i potápějící se bárku až do konce, který přišel stejně jako loni na Slavii. Tentokrát však o stupeň níže, už v semifinále play off, kde Jihočeši neuhráli se sešívanými ani jeden zápas.

Co se vám honí hlavou pár minut po konci sezony?
Jsme moc zklamaní. Všichni jsme šli za postupovým snem, ať už vedení, diváci nebo my hráči. Bohužel to nevyšlo. Teď se musíme připravit na další rok a zkusit to znovu.

Se Slavií jste odehráli čtyři podobné duely.
Ano. Slavie vždy dala první branku a po zbytek utkání si vedení zkušeně hlídala. Pořád jsme jen dotahovali. A v takhle okleštěné sestavě, kdy chybělo plno hráčů z první třech pětek, jsme na to neměli. Slavia byla lepší a zaslouženě postoupila.

V sérii jste ani jednou nevedli. Právě první gól by třeba mohl změnit průběh duelu nebo i celé série.
Souhlasím. Ale i štěstíčko se k nám částečně otočilo zády. Ve čtvrtém zápase při prvním gólu soupeře hráč vystřelí, puk mu sjede tak, že je z toho klička a je sám před brankářem. To už je i smůla. Slavia ale šla štěstí víc naproti a celou sérii si hlídala.

Zdálo se, že vám oproti Pražanům docházely síly. Bylo tomu skutečně tak?
Vůbec ne. Fyzické síly jsme měli, chyběly ty psychické. Hráli mladí kluci z juniorky, kteří hráli za áčko třeba poprvé. Zvládli to parádně a jsou to pro ně cenné zkušenosti do dalších let. Ale v hlavách jsme měli, že nám chybí řada hráčů.

Absence opor se ukazovala hlavně v přesilovkách, kdy jste se vůbec nedostávali do šancí.
Přesně tak. Dnes jsme hráli pětiminutovou přesilovku a vlastně jsme se ani nedostali do pásma. Tam jsme mohli vyrovnat a se zápasem něco udělat. S Přerovem jsme sérii v přesilovkách zlomili, se Slavií nám vůbec nešly.

Jak bude těžké seskládat postupový tým a po dvou zklamáních se třetí rok po sobě rvát o extraligu?
To je otázka na vedení. Spoustě hráčů končí smlouvy, takže se uvidí, jak se tým změní.

Vám také končí smlouva?
Ano.

A budete pokračovat v dresu Motoru i příští rok?
Nevím, to je otázka na vedení. Nicméně já bych pokračoval rád.

I za nepříznivého stavu 0:3 na zápasy vás přijela podpořit do Edenu obrovská skupina českobudějovických fanoušků. Za celou sezonu si vaši příznivci jistě zaslouží pochvalu.
To je fantazie. Nikde jsem nezažil to, co tady za dva roky. Patří jim obrovský dík za celou sezonu i poslední zápas. Fanoušci věděli, v jaké jsme sestavě, že sem jedeme bojovat a pokusit se překvapit, a oni celou dobu fandí a podporují nás. Hrát před takovými fanoušky je parádní a jsem rád, že jsem si to mohl zažít.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....