Banes Motor České Budějovice
22.03.2016, Miroslav Mayer

ANKETA: Zvolte nejužitečnějšího hráče sezony!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sezona letos skončila dříve, než by si příznici největšího klubu z jihu Čech přáli. Na úplný závěr ročníku je před námi tradiční anketa, v níž fanoušci vyberou nejužitečnějšího hráče mužstva. Do užšího výběru jsme vybrali pět hráčů, kteří měli největší podíl na výsledcích Českých Budějovic. Nyní vyzýváme vás, fanoušky, abyste svým hlasováním rozhodli, kdo byl letos pro Motor tím nejdůležitějším mužem. Hlasování, které naleznete v pravé části hlavní stránky našeho webu, bude probíhat do půlnoci 31. března. Jméno vítěze bude umístěno na Tabuli cti českobudějovického hokeje před Budvar arénou.

Anketa o nejužitečnějšího hráče týmu podle hlasování fanoušků začala po první sezoně obnoveného Motoru. První ročník vyhrál David Kuchejda a loňským vítězem byl Tomáš Nouza. Nyní přinášíme nabídku hráčů, ze kterých by měl být zvolen nejužitečnější hráč sezony 2015/2016. Ve finální pětici je jeden obránce a čtyři útočníci. Nebylo lehké vybrat pět finalistů, ale nakonec padla volba na tyto hráče.

Jakub Suchánek

Z obránců se do užšího výběru díky svým výkonům probojoval Jakub Suchánek. Jestliže podával některý z obránců stabilní výkony během celé sezony, byl to právě muž s číslem 22 na zádech. V základní části odehrál 51 zápasů a získal úctyhodných 27 bodů (7+20). Navíc si připsal i 13 bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách. Po základní části skončil jako celkově šestý nejproduktivnější obránce celé WSM ligy. Odehrál všech devět zápasů v play-off a dokázal si připsat pět gólových přihrávek. Pokud by se počítal čas na ledě, určitě by měl na svém kontě největší porci minut. Nejvíce bodů nasbíral v domácím zápase s Kladnem – Motor vyhrál 9:7 a Suchánek získal tři body (1+2).

Josef Straka

O nominaci kapitána Josefa Straky nebylo žádných pochyb. Letos sice nebodoval tolik, jako loni, přesto vyhrál kanadské bodování týmu. Chyběl jen v jednom zápase a získal 54 bodů (20+34). V bodování celé soutěže skončil čtvrtý a stejné místo mu patří i mezi nejlepšími nahrávači v celé soutěži. O jeho platnosti pro tým hovoří i celkem sedm vítězných branek a dva góly v oslabení. Velice dobrý průměr si udržel i v play-off, v němž v devíti zápasech zaznamenal stejný počet bodů (3+6). I on odehrál většinu přesilovek, ale i oslabení. Když bylo potřeba vyhrát důležitou buly, kouč vždy ukázal právě na Straku. Kapitán Motoru byl rozhodně důležitým stavebním kamenem i v letošní sezoně. Zaznamenal dokonce tři zápasy, ve kterých si připsal čtyři body. Alespoň bod si zapsal ve 36 zápasech.

Tomáš Nouza

Loňský jednoznačný vítěz ankety. I on letos slevil z loňských bodových žní. Nebylo to ovšem způsobeno poklesem výkonnosti, ale rozložením sil na více útočných řad. Přesto si Tomáš Nouza udržel pozici nejlepšího střelce týmu i průměr více než bodu na zápas. Nastoupil ke 49 duelům a zaznamenal 51 bodů (24+27). Celkově skončil jako šestý nejlepší střelec soutěže. Pro zranění neodehrál celé play-off, ale v sedmi zápasech stihl nakupit sedm bodů (4+3). I on prokázal svému týmu cenné služby a nastoupil i v zápasech play-off, ačkoliv byl výrazně limitován zraněním. Na ledě se objevoval při přesilovkách i oslabeních. Vstřelil výtečných jedenáct přesilovkových branek. Svůj nejvydařenější zápas odehrál doma s Kladnem – při vítězství 9:7 zaznamenal 5 bodů (3+2)! Bodoval ve 37 zápasech sezony.

David Kuchejda

Bez tohoto hráče si mnozí fanoušci nedovedou sestavu Motoru vůbec představit. Jeho síla není tolik v zisku kanadských bodů, ale v bojovnosti a nasazení. Tento neúnavný tank ničí soupeře svojí zarputilostí a letos přidal nejvíce bodů ve své kariéře na českých kluzištích mezi dospělými v základní části. I přes jeho fyzicky náročný způsob hry chyběl jen v jednom zápase základní části a s bilancí 31 bodů (15+16) překonal své osobní maximum, které si vytvořil v loňské sezoně. V play-off nastoupil do pěti zápasů a získal tři body (2+1). Právě jeho neúčast mohla mít vliv na porážku od Slavie. Svůj nejlepší zápas odehrál David Kuchejda v domácím utkání s Třebíčí, ve kterém při vítězství 6:2 zaznamenal tři body (2+1). Celkem si alespoň bod připsal ve 25 zápasech.

Rok Pajič

O páté místo v anketě byla největší „rvačka“ a adeptů bylo hodně. Pro Roka Pajiče nakonec rozhodlo několik faktorů. Za Motor hraje už třetí ročník a vždy patřil k těm nejlepším. Letos odehrál jen 41 zápasů v základní části, což je však jeho sezonní průměr. I on získal méně bodů než loni – 32 (16+16) – ale dokázal dát hned pět vítězných branek. V tomto ohledu byl v mužstvu druhý nejlepší, a to přitom nestrávil na ledě tolik času při přesilových hrách. Přičíst k dobru mu musíme i 13 kladných bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Nejlepší večer prožil ve střetnutí s Litoměřicemi v Budvar aréně, kdy při vítězství 9:4 zapsal čtyři asistence. V play-off i jeho postihlo zranění, ale do té doby stihl ve čtyřech zápasech stejný počet bodů (1+3). Jeho neúčast na ledě byla cítit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....