Banes Motor České Budějovice
28.03.2016, Karel Svoboda

Ohlasy z Grazu – základna C

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Základna C vyhrála svůj turnaj v Grazu ve finále až po samostatných nájezdech a tak přinášíme pár milých, dětsky bezprostředních reakcí od dvojice hrdinů tohoto finálového penaltového rozstřelu.

Tobiáš Zubr, střelec vítězné finálové branky v samostatných nájezdech.

Co vám řekl trenér před finálovým zápasem?

Že jestli chceme pohár, tak musíme zamakat.

A co vám říkal trenér během finále?

Trenér pořád řval na rozhodčího, takže já bych tam rozhodčího ani nedával, protože stejně vůbec nic nepískal.

Jak jsi se cítil, když jsi v šesté sérii nájezdů rozhodl jediným gólem celého finálového utkání o konečném vítězství na turnaji?

Když jsem dal gól pod víko, tak na mě kluci naskákali a já se cítil jako Jágr (smích).

Jak jste oslavili vítězství?

Ve chvíli, kdy Mates chytil i poslední samostatný nájezd soupeře, zavalili jsme brankaře. Potom šampusem v šatně a trenér nás všechny pochválil.

Kdo byl podle tebe nejlepší hráč Motoru v celém turnaji?

Všechny zápasy rozhodoval Tomáš Pýcha, ale ve finále byl nejlepší určitě Mates, protože nepustil ani jeden gól, ani při nájezdech.


Matyáš Švarc, maličký strážce budějovické svatyně, který v celém turnaji podal výborný výkon a v samostatných nájezdech nepustil za svá záda ani jeden pokus soupeře.

Jak se ti chytalo v průběhu celého turnaje?

Rozhodčí moc faulů neuznávali, takže se hrálo dost tvrdě, ale snažil jsem se být v pohodě. Nepískalo se vůbec nic a když soupeř začal prohrávat, začalo se hrát hodně do těla. Chytalo se mi ale výborně, hlavně ty poslední dva dny, kdy na mě šlo dost střel a kluci na mě spoléhali.

Prý jsi výrazným motivátorem týmu, je to pravda?

Snažím se. Cestu na led si vždycky užíváme a hodně křičíme. Na ledě si taky zakřičíme ještě před brankou náš pokřik, aby nás soupeř slyšel. Trochu mi to ničí hlasivky (smích).

Zakřičíš si občas při hře na kluky, když se ti nelíbí jejich výkon?

Ano, ale snažím se soustředit spíše na sebe. Občas se stane, že mám puk pod lapačkou a soupeř se ho snaží protlačit do brány. Když mi nikdo nepomůže, tak to klukům řeknu.

Co říkáš spoluhráčům, než jedou samostatný nájezd?

Zkouším je povzbudit a říkám jim třeba, aby nestříleli doprostřed brány, ale dali blafáka (smích).

Jak jsi se cítil ve finále, když za stavu 0:0 došlo na samostatné nájezdy?

Těšil jsem se, nájezdy mám rád, věřil jsem si. Šestý nájezd rozhodl Zubřík a pak to bylo na mně. Navíc všechny ostatní týmy přijely fandit k našemu hřišti.

To je má poslední otázka, shodou okolností již bylo na ostatních hřištích dohráno a všichni se dívali jen na vás, jaký to byl pro tebe pocit?

Bylo to fakt dobrý. Bylo slyšet, že soupeř má v hledišti víc fandů. Pak přijely ostatní týmy Motoru a fandily nám. Bylo fajn slyšet češtinu a povzbuzování. Jsem rád, že jsme to vyhráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....