Banes Motor České Budějovice
01.04.2016, Miroslav Mayer

Rozlučka se sezonou se v Budvar aréně vydařila

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poprvé za existenci obnoveného Motoru se stalo, že dopředu nebylo jasno, který zápas bude v Budvar aréně ten úplně poslední. V předchozích letech se diváci mohli s hráči rozloučit přímo v soutěžním zápase. Letos byla situace jiná, a tak se fanoušci rozloučili s týmem při exhibici, v níž proti sobě nastoupil A-tým Motoru a legendy českobudějovického hokeje.

Skoro dva týdny po skončení sezony se fanoušci a hráči Motoru ještě jednou setkali. Skoro dva tisíce příznivců hokeje v Českých Budějovicích si našlo cestu do Budvar arény, aby se rozloučilo se hráči a potěšilo se pohledem na hru legend, které svoji kariéru začali právě v metropoli jižních Čech.

Motor – Legendy Českých Budějovic 2:4 (1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Šuhaj (Žáček), 22. Panáček (Kuchejda) – 14. V. Král (M. Dvořák, K. Ťoupal), 15. Kotalík (Novotný, M. Dvořák), 16. V. Král (Nedorost, K. Ťoupal), 37. V. Král (F. Turek, Rob st.).

Sestava Motoru: Spáčil – Suchánek, Mucha, Zíb, Žáček, Matoušek – Žálčík, Straka, Prokeš, Kuchejda, Mikyska, Panáček, Marcilis, Babka, Šuhaj

Sestava Legend: Bláha – Klinecký, Michal, K. Ťoupal, Kolda, Bombic, M. Dvořák – Kotalík, Novotný, Bednařík, Štrba, Nedorost, Bělohlav, V. Král, Rob st., F. Turek

Zápas se hrál na dvě třetiny po dvaceti minutách. Za tým legend nastoupil brankář Bláha a junioři Klinecký a Michal, aby byl stejný počet hráčů obou mužstev. Motor se ujal vedení v zápase, když akci juniorů zakončil střelou mezi nohy Jakub Šuhaj. Pak ovšem koncertovaly legendy. Bývalé hvězdy předváděly, že to stále „mají v ruce“. Pamětníci jistě zavzpomínali na dřívější spolupráci Filip Turek a Václav Král. Právě bývalý reprezentant Václav Král předváděl, že si s pukem stále rozumí a vyrovnal. O minutu později přidal druhý gól Aleš Kotalík. Obrat v zápase dokonal o minutu později Václav Král. Po tomto gólu byl moderátorem zápasu vyzván, aby si šel raději přeparkovat auto, aby těch gólů nedával tolik a dal prostor i jiným hráčům.

O přestávce diváky pobavili nejmladší hokejisté při minihokeji. Do druhého poločasu nastoupil Motor se snahou o vyrovnání, zvláště mladíci se snažili svým pohybem legendy unavit. Vypadalo to, že se to podaří, navíc ještě Petr Panáček snížil. Pak dokonce Motor předvedl přečíslení tři na jednoho, ale Bláha nechtěl vyrovnání připustit. Legendy se dostávaly do tempa pomaleji, ale stálo to za to. Nejprve byl v úniku Aleš Kotalík a třetí branku mohl přidat Václav Král. Tentokrát ještě Spáčil Motor zachránil.

Mezitím diváci předvedli mexickou vlnu a hlasitě povzbuzovali oba týmy. Když už to vypadalo, že exhibice skončí obvyklou remízou, přidal čtvrtý gól Václav Král a Motor už na tuto branku neodpověděl. Diváci po zápase nastoupili na led a mohli se osobně dotknout, vyfotit se či pohovořit se všemi účastníky exhibice. Nakonec se udělalo tradiční hromadné foto hráčů a fanoušků na ledě. Byla to taková pěkná tečka za uplynulou sezonou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice