Banes Motor České Budějovice
05.04.2016, Tisková zpráva

Srdcaři Kuchejda s Muchou podepsali nové smlouvy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poté, co ČEZ Motor České Budějovice uplatnil do konce března opce na některé hráče, nastoupila druhá fáze. Podepisování smluv nových. Mezi prvními podepsanými jsou dvě nejtradičnější motorácká jména - desátou sezonu v českobudějovickém A týmu načnou David Kuchejda a Ján Mucha. Oba jsou synonymem pro spolehlivost a u fanoušků patří zaslouženě mezi nejoblíbenější hráče.
David Kuchejda prožil bodově nejbohatší sezonu v kariéře, takže vůbec není divu, že se může radovat z nové dvouleté smlouvy s Motorem. "Už spoustu let jsem tady doma, máme tu ty nejlepší fanoušky a proto jsem tu jednoznačně chtěl pokračovat. Už teď se nemůžu dočkat, až zase budu nastupovat před vyprodanou arénou a můžu slíbit, že pro splnění našeho postupového snu udělám všechno," usmíval se při podpisu smlouvy útočník, který v klubu odehrál už 343 zápasů a nasbíral 141 bodů. "David je pro nás prototypem bojovníka a srdcaře, takové hráče v týmu rozhodně potřebujeme a proto jsme mu nabídli dvouletý kontrakt," stručně shrnul důvody prodloužení smlouvy generální manažer Stanislav Bednařík.

A velmi podobné hodnocení platí i pro druhého znovu podepsaného hokejistu. "Mucha je nejen velmi spolehlivý obránce, ale navíc už je také dostatečně zkušený a můžeme vedle něj stavět mladé hokejisty, kterým by měl usnadnit přechod mezi muže. Kromě jiného i v tomhle spatřujeme jeho roli," vysvětlil Bednařík. Klub s Muchou podepsal roční smlouvu s následnou opcí, z čehož má radost i samotný slovenský rodák, který už je ale na jihu Čech jako doma. "Poprvé jsem přišel do Českých Budějovic už v roce 2001, takže to už je pořádně dlouhá doba. Klub funguje parádně, fanoušky ani nebudu hodnotit, protože jsou tak skvělí, že na to chybí slova, takže opravdu zbývá jen to, abychom jim splnili to, co si přejí. Budeme pro to dělat maximum," nastínil plány obránce, který v klubu odehrál už 372 duelů, což je nejvíc ze všech, kteří v klubu v současnosti působí.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....