Banes Motor České Budějovice
15.04.2016, Tisková zpráva

Kapitán pokračuje, Josef Straka se upsal Motoru!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Moment, na který fandové v poslední době čekali asi s největší zvědavostí. Bude Josef Straka pokračovat v Motoru? No samozřejmě, že ano! Vyjednávání trvalo relativně delší dobu, ale v důsledku se ukázalo, že hráč i klub chtějí totéž - postoupit do extraligy! A podle toho vypadají i dojednané podmínky.
Josef Straka na jihu Čech za dvě sezony posbíral fantastických 163 kanadských bodů. To je sama o sobě skvělá vizitka, ale tím hlavním, co si v Českých Budějovicích všichni přejí, je týmový úspěch a ten se letos bohužel nedostavil. "Shodli jsme se, že abychom uspěli v těch nejdůležitějších fázích sezony, je nutné, aby Josef zapracoval na kondici. S tím souhlasil i samotný hráč a podle toho byly také nastaveny podmínky nové smlouvy. Ta byla podepsána na rok s možností opce," popsal proces vyjednávání generální manažer Stanislav Bednařík. "Jsme moc rádi, že takhle kvalitní hráč bude nadále členem Motoru. Jeho přínos pro náš tým je stále obrovský a věříme, že při naplnění všeho, na čem jsme se dohodli, bude lídrem i v těch zlomových okamžicích, které před námi v příští sezoně budou," dodal Bednařík.

Spokojenost s novým kontraktem nezastíral ani samotný kapitán Josef Straka. "Odcházet odněkud, kde je takhle fantastická atmosféra a kde jsou ty nejvyšší ambice, to by nedávalo žádný smysl. Naopak, jsem ohromně rád, že můžeme dál pracovat na cíli, který jsme si před sebe postavili a který našim neuvěřitelným fanouškům dlužíme," svěřoval se po podpisu osmatřicetiletý centr s bohatými zkušenostmi z KHL.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....