Banes Motor České Budějovice
20.04.2016, Filip Kortus

Talent Luboš Rob prodloužil smlouvu, v dresu Motoru ho čeká čtvrtá sezona

Jedním z prvních hráčů, na které ČEZ Motor využil opci, byl Luboš Rob. Pro mladíka s číslem 71 na zádech skončila sezona nešťastně, po jednom ze soubojů si obnovil zranění ramene a musel na operaci. Začátek suché přípravy útočník nestihne, připojí se v průběhu.

Kdy jste dostal od vedení nabídku nové smlouvy?
Prodloužení smlouvy jsme začali řešit 30. března, kdy nám vypršela lhůta opce. Vedení si s námi sedlo a oznámilo nám, komu opci prodlouží a komu ne. Dříve jsme prodloužení smlouvy vůbec neřešili.

Na jak dlouho jste podepsal?
Na jeden rok s opcí.

O jiném angažmá jste neuvažoval? Jinou nabídku jste nedostal?
Nějaké náznaky jsem měl, ale jelikož jsme se s vedením hned po vypršení opce dohodli na prodloužení smlouvy, nebylo co řešit.

Ani střídavé starty do extraligy nepřipadaly v úvahu?
Samozřejmě bych si chtěl extraligu minimálně vyzkoušet, střídavým startům bych se rozhodně nebránil. Základ je pro mě prosadit se v Motoru, a pokud výkonnostně budu převyšovat první ligu, můžu začít jednat o startech v extralize.

Pokud se ještě poohlédneme na uplynulou sezonu, co se vám vybaví jako první?
Asi má zranění. V mé kariéře jsem dosud neměl ani jedno větší zranění, tento rok jsem si to vybral. Za celou sezonu jsem byl mimo hru čtyřikrát, vyvrcholilo to v prvním utkání play off se Slavií, kdy jsem musel ihned na operaci ramene. Dále se mi vybaví vzestupy a pády, které nás doprovázely celou sezonu. Když jsme nahoře, je to výborné. Pokud se nám zrovna nedaří, není to příjemné. Hokej u nás sleduje obrovské kvantum lidí, kritika i chvála se na nás valí ze všech stran.

Cílem do příští sezony zůstává postup do extraligy?
Ano, mrzí nás, že už se to nepovedlo letos. Sezona pro nás skončila po sérii se Slavií, kterou bychom podle mého v plné síle porazili. Už při zápasech v základní části jsme je přehrávali. Ovšem postihla nás neskutečná marodka, což jsem ještě nezažil. Nevyšlo to a musíme se o to pokusit znovu. Po loňské sezoně jsme byli nažhaveni, jelikož se nám podařilo probojovat se až do baráže, což nikdo moc nečekal. Letos se od nás očekávalo více, takže to bylo větší zklamání.

Sezona pro vás skončila už v prvním semifinálovém utkání. Operace ramene proběhla v pořádku?
Ano, už večer po zápase jsem na ni šel. Byla to má první operace, vůbec jsem nevěděl, co od toho mám očekávat. První dny po operaci mi nebylo dobře, rameno mě bolelo a i těžko jsem spal. Nyní už se mohu vyspat v klidu, ovšem rameno není zdravé ani na 50 %. Za pět týdnů mě čeká vyndání destičky z ramena, která mi ruku zpevňuje. Až potom se budu moci naplno zapojit do tréninku.

Přitom to vypadalo, že se jednalo o nenápadný souboj u hrazení.
Už jsem s operovaným ramenem dvakrát v sezoně marodil, takže už bylo více méně načaté. Díval jsem se na opakovaný záběr, na kterém jsem viděl, že mě soupeř pouze lehce přistrčil na mantinel a já jsem si nešťastně narazil rameno. Už při dopadu na led jsem věděl, že je zle. Maséři mě odvedli do šatny a tam jsme zjistili, že mám rameno úplně vypadlé. Moc mě to mrzelo, protože jsem věděl, že mám po sezoně. Přitom se mi v play off dařilo, dostával jsem na ledě od trenérů hodně prostoru.

Měl jste i potíže s kolenem. Vyřešil jste je také operací?
Pouze jsem měl natažené vazy v koleni, což není nic vážného. Pár utkání jsem musel vynechat, ale na play off už jsem byl fit.

Na suchou přípravu budete fit nebo se připojíte v průběhu?
Jak už jsem zmiňoval, až mi skončí problémy s ramenem, zapojím se do přípravy naplno.

Čím si vyplňujete pauzu od hokeje?
Bohužel, teď mohu pouze šlapat na rotopedu. Žádný jiný sport vlastně dělat nemohu.

Dovolená vás teprve čeká?
Žádnou větší dovolenou letos neplánuji, ani k moři nepojedu. Pouze s kamarády něco menšího uspořádáme.

Minulý rok jste běžel štafetu na půlmaratonu za kvarteto hráčů Motoru. Chystáte se i letos?
Bohužel mi to nevyjde, jelikož mám právě v termínu letošního konání vyndávání destičky z ramene.

Už jste s tátou řešili, jestli zůstane trenérem u juniorky?
Táta si trénování juniorky moc užíval, vážil si toho. Dokonce jsem pod ním i několik utkání odehrál, což bylo pro nás pro oba velké zpestření. Určitě by chtěl pokračovat, ale opravdu nevím, jak to bude.

Koho si osobně přejete, aby příští rok hrál ve WSM lize? Karlovy Vary nebo Slavia?
Tři kola před koncem baráže byl můj tip, že postoupí Slavia a rozhodne poslední kolo. Ovšem Karlovy Vary se udržení hodně přiblížily a vypadá to, že už to nepustí. Vyloženě nemám přání, aby nám v lize zůstala Slavia nebo spadly Karlovy Vary.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....