Banes Motor České Budějovice
27.04.2016, Klub

Novinky ve sportovním úseku, asistentem Stavjani bude Štrba

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do nové sezony 2016-17 se nemění pouze hlavní trenér, kterým bude jak známo aktuální mistr slovenské extraligy Antonín Stavjaňa. Ve sportovním úseku se celkově mění pravomoce, spolumajitel klubu Radek Bělohlav končí jako trenér i sportovní ředitel a bude působit u mládeže, do managementu se naopak zapojí Aleš Kotalík. Pravou rukou trenéra Stavjani na střídačce pak bude Martin Štrba, který jako asistent působil už v závěru minulé sezony.
Radek Bělohlav byl jednou z hlavních postav klubu od jeho znovuzrození v roce 2013. Působil v týmu jako sportovní ředitel, a pak také v trenérských funkcích, ať už jako hlavní trenér, nebo asistent. V sezoně následující už však u A týmu fungovat nebude a přesouvá se ke staršímu dorostu. "Radek Bělohlav samozřejmě i nadále zůstává spolumajitelem klubu a členem rady ředitelů, nicméně v příští sezoně už nebude mít žádnou výkonnou fuknci u týmu seniorů, naopak jeho zkušenosti by měly být naplno využity při výchově mládeže," vysvětluje změnu generální manažer Stanislav Bednařík. Na místo sportovního ředitele nikdo další nepřijde, funkce byla prozatím zrušena a její povinnosti byly rozděleny. "Sportovní úsek bude pro následující ročník z velké části na bedrech dvou mužů, část zodpovědností se přesouvá na prvního trenéra Stavjaňu a nově bude ve sportovním managementu mít slovo i Aleš Kotalík, který se stává asistentem generálního manažera pro sportovní záležitosti," zmiňuje základní změny Bednařík.

Martin Štrba měl v uplynulé sezoně hodně napilno. Nejprve se mu podařilo výrazně zvednout výkony juniorů, kteří se od záchranářských starostí vyšvihli až do play-off. V závěru sezony pak pomáhal jako asistent Radku Bělohlavovi u A týmu. A ve stejné pozici zůstane i po změně trenéra. "Trenér Stavjaňa chtěl k ruce někoho se znalostí místních poměrů a my jsme mu nabídli několik možností, ze kterých vybral Martina Štrbu. Martin má jako trenér vynikající drajv, v play-off se nám jeho přínos mužstvu jednoznačně líbil, proto jsme rádi, že bude jako asistent pokračovat," popsal důvody Štrbova setrvání generální manažer. A trenérská dvojice bude mít k ruce ještě další dva spolupracovníky, kondičním koučem zůstává František Bombic a brankáře bude mít v gesci opět Roman Turek. "Kondičního trenéra jsme k týmu přivedli loni, ale faktem je, že prozatím nedostával moc velký prostor ke své práci. S koučem Stavjaňou jsme se o jeho roli několikrát bavili a jeho postoj je v tomto směru velice otevřený, takže věříme, že letos bude mít v kondiční přípravě svou nezastupitelnou roli a že se to projeví i na výkonech týmu. U brankářů dál zůstává Roman Turek," doplňuje veškeré informace k realizačnímu týmu Stanislav Bednařík.

Trenéři začnou s mužstvem pracovat už v pondělí 2. května, kdy se koná první trénink.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....