Banes Motor České Budějovice
09.05.2016, Klub

První ročník Motorfestu fanoušky nadchnul

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poprvé ve své historii se českobudějovický hokejový klub vydal z oddělení sportu do ranku kultury. A byl to výlet povedený. První ročník Motorfestu, který měl za cíl vydělat peníze pro malé hokějisty, přivedl do Českých Budějovic skvělé kapely. A jejich koncerty fanoušky doslova nadchly.
Foto: Dominik Svoboda, budejckadrbna.cz

Krásná květnová sobota byla v Budvar aréně a jejím okolí ve znamení výborné hudby, studených nápojů, hokejových soutěží, rozhovorů a atrakcí. Motorfest nabízel vyžití pro celou rodinu a to svoje si mohl v areálu najít opravdu každý. Program před arénou, kde proběhla třeba i autogramiáda hokejistů Motoru, nebo soutěž o permanentku, dres a další ceny od klubu, startoval už hodinu po poledni. Od 15 hodin pak odstartoval hudební maraton na nádherné stagi uvnitř arény, kde z nejlepšího sound systému v republice zněly chytlavé melodie od skupiny Sto zvířat.

Od 17 hodin následovala Vypsaná fiXa, u téhle velmi zábavné formace je třeba se zastavit. Nejenže tihle borci z Pradubic skvěle zahráli, ale atmosféra festivalu je natolik dostala, že, aby pro malé motoráky zbylo co nejvíc peněz, vzdali se přímo na místě části svého už tak velmi přátelského honoráře! Klobouk dolů, pánové! V 19 hodin už na Michala Hrůzu dorazili i opozdilci, kteří si slunné odpoledne užívali na kolech a při dalších jarních radovánkách. Mezi roztančeným davem nechyběly ani rozličné jihočeské osobnosti. Pod pódiem nadšeně křepčil třeba hokejový mistr světa 2010 Jiří Novotný nebo jihočeský hejtman Jiří Zimola, který si kupoval festivalovou vstupenku až přímo na místě, celou rodinu z Písku pak přivezl třeba útočník Motoru Tomáš Nouza a další a další.



Od 21 hodin hrála kapela, která na Motorfest přivedla asi nejpočetnější publikum, tolik dívek na ploše Budvar arény zřejmě ještě nikdy nebylo, jako když své neuvěřitelně energické vystoupení předváděl Richard Krajčo se skupinou Kryštof. A hodinu před půlnocí nabušený program uzavřeli populární Wohnouti. Aneb další dávka energie pro fanoušky, kteří v tu dobu na Motorfestu trávili už přes 10 hodin.

Přestože šlo o první ročník, který vzešel z neutuchající aktivity oddaných fanoušků klubu, chvála ze všech stran se valila zejména na organizační stránku věci. Všichni si akci náramně užili a návštěva kolem 3600 diváků bude v přepočtu na peníze doufejme znamenat v rozpočtu mládežnické základny Motoru solidní částku. Ta bude známá až cca. za měsíc, kdy bude jasný výtěžek nejen ze vstupného, ale i z konzumace a dalších aktivit. Velké díky patří sponzorům akce, bez jejichž podpory by nebylo možné o podobném podniku vůbec uvažovat. A co bude dál? Motorfest chceme uspořádat i napřes rok! Pokusíme se vytvořit tradici podobnou té hokejové.

Partneři Motorfestu:

Jihočeský kraj, Město České Budějovice, Sportovní zařízení města České Budějovice, Skupina ČEZ, Budějovický Budvar, Madeta, FCC Environment, Art4Promotion, Parix, Radio Kiss Jižní Čechy, Eurogastro, Protisk, Ramirent a Agentura Verona.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....