Banes Motor České Budějovice
01.06.2016, Pavel Kortus ml.

Jednání s Motorem bylo korektní a na úrovni, vyzdvihuje Miloslav Čermák

Č. Budějovice – Prozatím poslední posilou ČEZ Motoru by se po dořešení administrativní stránky věci měl stát devětadvacetiletý útočník Miloslav Čermák. Tomu skončila smlouva ve Slavii, a přestože o služby produktivního forvarda Pražané dál stáli, tak Čermák se rozhodl pro změnu dresu. Na jih Čech ho lákali i skvělí diváci v Českých Budějovicích.

Už přes týden trénujete na jihu Čech. Jak došlo k vašemu přesunu ze Slavie do Motoru?
Aleš Kotalík projevil zájem, že by mě chtěl do Budějovic. Vím, že o mě Motor stál už asi před dvěma lety. Teď se konečně povedlo, že tady mohu být.

Ve Slavii jste ještě měl platnou smlouvu?
Ne, končila mi 30. dubna.

Loni jste v dresu sešívaných nastřílel čtyřiadvacet branek, produktivní jste byl i v play off. Proč Slavia víc nestála o vaše setrvání v týmu?
Stála, nabídku jsem dostal. Ale já se rozhodl jít na jih. A to přestože odchod nebyl jednoduchý, protože se nám před třemi týdny narodilo miminko. Nicméně mě to sem táhlo a jsem rád, že budu hrát za Motor.

Váš příchod ještě není administrativně dotažen, ale mělo by se jednat o roční hostování?
Asi ano, i když nevím přesně, jak se oba kluby domluví.

Pro vás je přesun do Českých Budějovic dalším posunem v kariéře?
Věřím, že tomu tak bude. Už když jsme začali jednat, tak jsem se sem hrozně těšil a byl přesvědčený, že to dobře dopadne. Sice jsem měl i jiné nabídky, ale věděl jsem od začátku, že chci jít do Motoru. Zájem o mě ze strany českobudějovického vedení byl velký. Jednání bylo korektní, měl jsem z něho dobrý pocit a těším se.

Když jste v březnu hrál se Slavií semifinále play off proti Motoru, napadlo vás, že o půl roku později budete v Budvar aréně hrát s =M= na prsou?
Vůbec ne. Tehdy jsem se soustředil jen na hokej a smlouvu jsem začal řešit až po sezoně.

Ve druhém semifinále jste dokonce i skóroval. Pamatujete si na to?
Ano (směje se). Doufám, že i v příští sezoně budu v téhle hale góly dávat.

V Českých Budějovicích se hokejem žije a na všechny zápasy chodí nadstandardní návštěvy. Byli i diváci jedním z důvodů, když jste se rozhodoval?
Také to hrálo svoji roli. To, co diváci v Budějovicích předvádějí a v jakém chodí počtu, to je unikát. Hrozně se těším, až začne sezona a zažiji atmosféru v domácím dresu.

Už jste si stihl projít alespoň částečně krajské město?
Trošku ano, i když mě hrozně bolí nohy z trénování a nemůžu moc chodit (směje se). Ale město je na první pohled moc hezké a už se těším, až si sem vezmu rodinu.

Oproti ostatním máte zatím individuální režim. Jak jej zvládáte?
Kluci už trénovali tři týdny, zatímco já teprve začal. Bylo to dáno tím, že jsme se Slavií skončili později a také jsem potřeboval trošku odpočinout. Nástup do přípravy nebyl lehký a jako vždycky bolel, ale věřím, že se do toho brzy dostanu a po soustředění už budu dělat všechny věci normálně s klukama.

Znal jste se už před svým příchodem v kabině s někým z nových spoluhráčů lépe?
Dva nebo tři kluky jsem znal už dřív. Ale myslím si, kluci v kabině jsou v pohodě a je tu dobrá parta. Je vidět, že všechno funguje. Člověk poznává nové prostředí každým dnem víc a víc.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice