Banes Motor České Budějovice
04.06.2016, Pavel Kortus ml.

Štafeta Motoru sedmá na českobudějovickém půlmaratonu

Č. Budějovice – Již tradičním účastníkem červnového půlmaratonu v Českých Budějovicích byla i štafeta českobudějovického Motoru. Při pátém ročníku závodu se popáté postavili na start i hokejisté z krajského města. Letos skončili mezi štafetami sedmí.

Štafetu Motoru rozbíhal útočník Tomáš Guman, jenž před startem nezakrýval drobné obavy. „Trošku nervozita tam je. Samozřejmě se těšíme a snad to dobře dopadne,“ usmíval se před startem. Gumanovi se ale první úsek vůbec nevydařil a „motorácká štafeta“ na něm nabrala klíčové manko. Přestože se ostatní členové štafety snažili dohnat ztrátu, tak se jim to nepodařilo. Nakonec z toho bylo sedmé místo.

„Tomáš Guman se na prvním úseku nepotkal s oslnivou formou a nabrali jsme takovou ztrátu, která nešla na tak krátké trati smazat,“ litoval s úsměvem Radek Prokeš, druhý článek štafety, který na Gumana čekal na první předávce okolo deseti minut. „Běžel jsem letos už potřetí a je to vždy krásný pocit, proběhnout se po centru Českých Budějovic. Je to rozdíl, než běhat třeba na oválu,“ má jasno Prokeš.

Třetím článkem štafety byl mladý útočník Dominik Točík, který naopak startoval na půlmaratonu poprvé. „První Keňany jsem viděl jenom chviličku. Otočil jsem hlavu a byli pryč. Ale byl to pro mě hezký zážitek,“ chválí si. „Jsem rád, že jsem si to mohl zkusit. Po soustředění jsme sice cítili nohy, ale je to součást tréninku a nemůžeme se na to vymlouvat. Vždy je motivace porazit fotbalisty, kteří toho naběhají víc. Letos se to nepovedlo, snad příště,“ nezoufá Točík, který by si na celou jednadvacet kilometrů dlouho trať asi netroufl. „Nejsem vytrvalec. Musel bych hodně trénovat. Pět kilometrů pro mě bylo maximem,“ vysvětloval Dominik Točík.

Do cíle na náměstí Přemysla Otakara II. finišoval Josef Žáček, jenž si nejvíce pochvaloval atmosféru na trati. „Hnalo mě dopředu, kolik bylo kolem lidí. Řvali i „Motor“, to bylo hezké. Moc mě běhání v centru bavilo,“ chválil si Žáček. „Jen škoda, že jsme rychle prohráli sázku s Dynamem o sud piva. Vlastně už po prvním úseku to bylo jasné. Ale je to jen sázka,“ usmál se nadějný bek Motoru.

Výsledky štafet:
1. Běžecký klub České spořitelny A tým01:19:25
2. Vivobarefoot Budějovice- 00:01:24
3. SK Dynamo České Budějovice- 00:05:28
4. CBSPED- 00:06:32
5. Family 2 B- 00:11:59
6. Elektroinvest Strakonice s.r.o- 00:13:32
7. HC Motor- 00:15:26
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....