Banes Motor České Budějovice
28.06.2016, Karel Svoboda

Starší dorostenci na soustředění

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Letní příprava starších dorostenců se pozvolna chýlí ke konci. Svěřenci trenérské dvojice Radek Bělohlav-Milan Dančišin si její závěr zpestřili čtyřdenním soustředěním nedaleko Přední Výtoně.

Myšlenka několikadenního soustředění s teambuildingovými prvky byla rodičům hráčů přednesena na předsezónní schůzce a setkala se vesměs s kladným ohlasem. A tak zatímco v pondělí 20. června brzy po ránu se dorostenci ještě proháněli v Pouzar Aréně v tréninkovém zápase, podvečer se již všichni postupně sjeli v Pasečné v malebném penzionu Dobík. První podvečer se nesl v oddechovém duchu her – kulečník, nohejbal, volejbal či stolní tenis.

text

V úterý dopoledne přišly na program hokejovým svazem předepsané testy v podobě běhu na 1500 metrů, běhu na 200m, slalomu a překážkového běhu. Odpoledne kluci propotili svá tréninková trička na velkém kruhovém tréninku a při nošení dřeva. Večer mohli zájemci sledovat tureckou popravu českých ambicí na Euru 2016.

text

Ve středu zavítala do hlubokých šumavských hvozdů trenérka Kamila Hansová, která naordinovala chlapcům trénink na zesílení středu těla. Druhá polovina týmu mezitím využila lesního převýšení terénu a zvyšovala tepovou frekvenci při sprintech do kopce. Celý dopolední program byl zakončen důkladným protažením a kompenzačními cviky. Odpoledne proběhl velice vyhecovaný turnaj šesti týmů ve volejbale, ze kterého si cenné vítězství odnesl tým Vojty Krcha. Večer celý tým absolvoval krátkou procházku do nedalekého Rakouska, kde si v místní pizzerii dopřál druhou večeři.

text

Závěr čtvrtečního svižného dopoledního tréninku opět doplnilo tradiční přenášení dřeva do kůlny a stavění hranice. Po obědě se celé mužstvo přesunulo přívozem do Frymburku na místní pláž, kde strávilo celé odpoledne. Kromě nezbytného koupání zde proběhly individuální pohovory trenérů s hráči tak, aby každý měl jasnou představu nakolik a v jaké roli je s ním v nadcházející sezóně počítáno.

text

Páteční dopoledne proběhla fotbalová exhibice, ve které byly k vidění mnohem kvalitnější a bojovnější výkony, než které musel tuzemský fanoušek vytrpět při sledování českých zápasů ve Francii. Po obědě soustředění skončilo a spokojení, zdravě unavení hráči se rozjeli do svých domovů.

text

Účastníci zájezdu

Beránek Martin, Doktor Vojtěch, Dosek Stanislav, Dudáček Daniel,Egert Jiří, Holý Matyáš, Hora Ondřej, Hromada Lukáš, Kaisler Dominik, Kašper Martin, Krcho Vojtěch, Kubíček Šimon, Masopust Šimon, Novák Filip, Ovsjannikov Jakub, Prášek Lukáš, Procházka Štěpán, Rákosník Robin, Rolínek Radek, Schuppler Luboš, Silný Michal, Stárek Jan, Svoboda Daniel, Šafář Matěj, Škola Patrik, Štěcha Martin, Toman Matěj, Tržil Vojtěch, Vávra Jan, Víta Libor

text

Hodnocení soustředění trenérem

Radek Bělohlav: „Jedním z cílů soustředění bylo, aby se kluci poznali i v jiných situacích, aby se utvořily určité vazby. To se podle mě povedlo. Cíleně jsme zvolili lokalitu, kde prakticky není telefonní signál, aby kluci spolu museli normálně komunikovat a necivěli pořád do mobilů. Byli prostě několik dní bez počítačů a prakticky bez televize. Zázemí penzionu a jeho okolí je navíc ideální pro takovýto typ soustředění. Počasí nám vyšlo úplně parádně. Nebylo to pouze o tréninkovém drilu, ale myslím, že námi připravená náplň soustředění i kluky pobavila. Podle mého celá akce splnila účel, který jsem očekával. Za mě osobně veliká spokojenost“.

text

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....