Banes Motor České Budějovice
01.07.2016, Pavel Kortus ml.

Hokejistům začalo dvoutýdenní volno, Ján Mucha pojede i na filmový festival

Č. Budějovice - Poslední delší volno, snad do dubna, v pátek odstartovalo českobudějovickým hokejistům. Obránce Motoru Ján Mucha jej vyplní například návštěvou karlovarského filmového festivalu a přemýšlí i o cyklistické etapě. Od 18. července už na Jihočechy čeká finální příprava na ledě.

Skončil další blok letní přípravy. Jak zatím probíhá?
Skončil devátý týden přípravy, v pondělí jsme absolvovali zátěžové testy. Všechno jde podle plánů trenérů a my se snažíme makat na sto procent. Musím zaklepat, že se mi letos vyhýbala zranění a přípravu jsem zatím zvládl bez problémů.

Je příprava náročnější než loni pod trenérem Rosolem?
Hlavně je úplně jiná. Možná v posilovně máme náročnější tréninky, ale zase méně běháme a vůbec jsme letos nejezdili na kolech. Těžko se to porovnává.

Pomáhají vám od tvrdé letní přípravy některé zpestřující aktivity?
Ano. Například na soustředění na Lipně jsme měli jeden trénink takový orientační běh, teď ve čtvrtek jsme jeli na kolečkových bruslích na Hlubokou, kde jsme si zahráli volejbal. Jinak srandičky v kabině fungují asi nejvíce (usmívá se).

Existuje v rámci letního přípravného období něco, na co byste se i těšil?
Baví mě jezdit na kole. Škoda, že jsme letos společně nejezdili, ale někteří kluci to zase úplně nemusí. Lukáše Květoně kolo také baví, tak jsme přemýšleli o tom, že bychom podnikli nějaké etapy.

Vyhovuje vám inovovaný systém letní přípravy, kdy už v červnu chodíte na led?
To se těžko hodnotí. Zažil jsem to už podruhé a největší zpestření je právě asi led, který nám sedí nejvíc. Máme pak víc času na přípravu na ledě, takže si myslím, že je to lepší.

Jak zapadli do kabiny noví hráči?
Bez problémů. Martin Mazanec i Miloslav Čermák se s námi sžili úplně v pohodě, stejně tak někteří mladí kluci, kteří s námi trénují. Jen Kanaďan Fillman ještě nedorazil. Parta se tvoří dobrá.

Co máte v plánu na začínající dvoutýdenní volno?
S manželkou pojedeme na filmový festival do Karlových Varů, pak na několik dní do Bratislavy. V plánu máme i dovolenou v Itálii. Pak už nás čeká jen tvrdá dřina, snad až do dubna (usmívá se).

Letos hrajete méně přípravných zápasů, v plánu jich máte jen sedm. Není to málo?
Někdy méně je více. Čekají nás kvalitní soupeři, kteří nás prověří, takže nemusíme odehrát tolik zápasů. I když pro nás jsou přípravné zápasy během letních dvoufázových tréninků spíše odměnou.

Několik týdnů už je znám i los nového ročníku WSM ligy. Co mu říkáte?
Jedeme na Slavii, pak doma Jihlava a do Třebíče. Bude to pěkně ostrý start. Máme řadu přípravných zápasů, během nichž se musíme dobře připravit, aby nám začátek neutekl. Start do soutěže je vždycky hodně důležitý a musíme jej zvládnout, abychom to pak nemuseli honit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....