Banes Motor České Budějovice
01.08.2016, Klub

Motor si zahraje městské derby, s David servisem navázal i další spolupráci

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tahle spolupráce se vyloženě nabízela, teď je realitou. Českobudějovický Motor bude v nadcházející sezoně spolupracovat s týmem David servis České Budějovice, který postoupil do 2. ligy. Kromě hráčské výpomoci se chystá i velmi zajímavé derby, 11. srpna totiž obě mužstva sehrají v Budvar aréně přátelský zápas.
"Trenéři měli zájem o herní trénink, či modelové utkání, ale nakonec si myslíme, že konfrontace našich současných hráčů se spoustou bývalých, kteří dnes hrají za David servis, bude pro naše fanoušky natolik zajímavá, že duel proběhne se vším všudy na hlavní ploše Budvar arény," vysvětluje generální manažer Stanislav Bednařík. Zápas se bude hrát ve čtvrtek 11. srpna od 17:40 a stejně jako na všechny ostatní přátelské duely bude vstupné pro permanentkáře zdarma, ostatní si mohou koupit vstupenky v den utkání na pokladnách 2 a 3 od 16 hodin za 60 Kč.

Spolupráce s jihočeskými kluby už od loňské sezony má svůj rámec díky memorandu o spolupráci. Jak bude konkrétně vypadat spolupráce s David servisem, na to se sešli zástupci vedení a trenérů Motoru s hlavními tvářemi David servisu Jaroslavem Davidem, Jiřím Fedurem a Rudolfem Suchánkem. Ani jednoho z nich fanouškům Motoru jistě nemusíme dlouhosáhle představovat. Po postupu do 2. ligy se nabízí pro Motor velmi zajímavá možnost ohrát mladé hokejisty, aniž by museli kamkoli cestovat. "Bavili jsme se o všech možných variantách výpomoci, pro začátek měl David servis zájem o brankáře, my máme čtyři, tudíž je dobře, že Petr Spáčil začne ve 2. lize a bude chytat," hlásí první jméno Bednařík s tím, že se situace může průběžně měnit dle potřeb obou klubů. "Podpora Motoru je pro nás po postupu velmi důležitá, proto jsem moc rád, že jsme se sešli a ke všeobecné spokojenosti jsme se dohodli na tom, jak bude konkrétně spolupráce vypadat," netajil radost z dohody i majitel David servisu a bývalý prezident HC České Budějovice Jaroslav David.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....