Banes Motor České Budějovice
02.08.2016, Marek Baloun

JUN: CEB–PIS 5:4sn – Na úvod přípravy vítězství s píseckým áčkem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — První přípravné utkání juniorky skončilo pořádným dramatem. Ze začátku divácky příliš neatraktivní hra se zvrhla kanonádu, kdy padaly góly v rozmezí několika sekund. Definitivní vítězství přinesl až Tomáš Guman v nájezdech.

První přípravné utkání obou týmů začalo lépe pro hosty. Písek byl už od začátku velmi aktivní, snadno se dostával do útočné třetiny, a i když byl v oslabení, dokázal zaměstnat obranu Motoru. Domácí se sice nedali a na Kadlece přišlo několik slušných pokusů, byl to první Písek, kdo skóroval. Jan Sýbek se v útočné třetině dostal k puku a žabičkou přehodil ležícího Hausera. Po zbytek třetiny kromě několika vyloučeních včetně hry čtyři na čtyři nic zajímavého nepřinesl.

Motor se během přestávky v kabině probudil a do hry nalétl podobnou razancí jako předtím Písek. Ten sice ze svého tlaku neslevil, ale domácí se více a více hnali do útoku, až nakonec i oni rozsvítili červené světlo za hostujícím gólmanem. Tomáš Vochozka přesně našel svého jmenovce Tomáše Gumana a Kadlecovi k odvrácení gólu nepomohla ani pirueta. Poté už to byla opět stejně divácky neatraktivní hra jako v první třetině, pouze přibylo spousta zajímavých pokusů na obou stranách.

Ve třetí třetině přišlo tolik očekávané drama, které trvalo celých dvacet minut. Zaplněný ochoz druhé ledové plochy tak viděl celkem šest gólů. Nejprve se dostali do vedení domácí, když se v oslabení prodral k puku Tomáš Vochozka, položil si Kadlece a zakončil za jeho záda. Vedení ale Motoru trvalo pouhých osm sekund. Jakub Šuhaj totiž v samostatné akci propálil Hausera pěknou střelou pod ruku. O pár minut později se už mohli radovat z vedení opět hosté, když Dominik Kundrát našel Václava Paška a ten alespoň na několik sekund zajistil vedení. Těch sekund ale bylo pouze čtrnáct. Daniel Branský totiž s asistencí Jakuba Káníka vytvořil opět patový stav. Už to vypadalo, že zápas půjde do nájezdů, když se všech pět hráčů Budějovic nacpalo před Kadlecovo svatyni a po pokusech Branského a Šulka nakonec za čáru puk dotlačil Jakub Káník. To ale vyvrcholení dramatické třetiny nepřineslo, třicet čtyři sekund před sirénou Písek odvolal gólmana a o čtrnáct sekund později opět vyrovnal když doslova všichni hráči zalehli Hausera a rozhodčí v celé té kopici našel puk za brankovou čárou a jako střelce určil Jakuba Volfa. Zápas tak dospěl do nájezdů, kdy jediným úspěšným střelcem byl domácí Tomáš Guman, když těsně před Kadlecem zakličkoval hokejkou a zasunul puk k pravé tyči oklamaného gólmana.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....