Banes Motor České Budějovice
05.08.2016, Filip Kortus

Tolik diváků jsem na přípravné utkání nezažil, pochvaluje si posila Mazanec

První utkání odehrál velmi obstojně, přestože si svůj první zápas s =M= na prsou představoval ještě o něco lepší. Urostlý obránce Martin Mazanec podal při premiérové výhře Motoru v přípravě dobrý výkon, užíval si zejména spolupráci s Pavlem Pýchou. "Klape nám to spolu, rozumíme si. Kdybychom spolu hráli v sezoně, vůbec bych se tomu nebránil," pravil po utkání.

Na úvod přípravy jste podle vás podali dobrý výkon?
Já si myslím, že rozhodně. Na to, že to bylo úvodní utkání přípravy jsme si vedli velmi dobře. Odehráli jsme to tak, jak jsme to trénovali. Dobře jsme bruslili, správně forčekovali, vše jak má být. Samozřejmě tam byly i nějaké nedostatky, ale nebylo jich tolik.

V jaké herní činnosti se vám nejvíce dařilo?
Překvapivě se nám dařily přesilovky. Na to, že jsme je vůbec netrénovali, jsme je sehráli dobře a dali z nich i gól.

I v defenzivě jste si nevedli špatně, dvě inkasované branky na úvod přípravy není špatná vizitka.
Základem bylo, že se nám dařilo velice dobře napadat. I v obranném pásmu jsme si vedli tak, jak jsme chtěli. V oslabeních nás bravurně podrželi brankáři.

Nová posila po první utkání

Vy osobně jste se poprvé v dresu Motoru cítil dobře?
V dresu jsem se cítil výborně, ale první zápas je první zápas. Nebylo to úplně ono, obratnost a cit pro hru mi chyběly. Je na čem pracovat a není toho málo.

S Pavlem Pýchou v obranné dvojici jste si sedli?
Náramně. Byli jsme spolu na pár trénincích na ledě už v létě a rozumíme si. Hraje dobře dopředu i dozadu, skvěle čte hru a ví o mně, což mi vyhovuje.

Myslíte si, že by vám to mohlo šlapat i v sezoně?
Jsem o tom přesvědčen.

Dnes poprvé jste okusil prodloužení hrané tři na tři. Vyhovuje vám tato novinka?
Je to úplně něco nového. Je to odlišná herní situace, do brejků se chodí prakticky pořád. Jak bylo vidět při obdržené brance, zatím na to nejsme připraveni. Sám jsem si to osahal při jednom střídání, takže nemohu úplně hodnotit, zda-li mi to vyhovuje.

Líbí se vám převzetí další novinky do Čech z NHL?
NHL je specifická soutěž, ale rozhodně je to plus pro diváky. Musíme se s tím vypořádat.

Co jste říkal více než třítisícové návštěvě? Už jste zažil na přátelský zápas více diváků?
Ne, tolik jsem ještě nikdy v kariéře nezažil. Co se v Budějovicích děje s diváky, to je něco neskutečného. Všichni nám to mohou závidět.

Už jste se společně s dalšími posilami zabydleli v kabině?
Zabydlel jsem se prakticky okamžitě. V kabině mám místo vedle Tomáše Nouzy, který je taktéž odchovanec z Písku. Znám se s Pepou Strakou, Lukášem Květoněm či Martinem Heřmanem. Nebyl vůbec žádný problém.

A právě Lukáš Květoň byl před utkání jmenován kapitán pro nadcházející sezonu.
Kapitán je důležitá vůdčí osobnost, která dokáže tým vyburcovat a umí si vzít slovo. Podle mě to starší hráči zvládají velmi dobře, ví co dělat, protože už mají dostatek zkušeností.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....