Banes Motor České Budějovice
10.08.2016, Marek Baloun

SDO: CEB–MLB 3:4 – Dobře rozehraný zápas nakonec zhatila třetí třetina

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už to vypadalo že si starší dorost bude moct připsat díky dvěma gólům dua Toman–Matys další vítězství. Mladá Boleslav ale zásluhou Flynna, Foerstra a kapitána Křížka zvládla otočit vedení na svoji stranu, a pomyslné tři body tak urvat pro sebe.

První třetina se nesla víceméně v seznamovacím duchu. Týmy hrály klidnou a opatrnou hru a snažily si vytvořit solidní šanci, případně se dostat do brejku. Oběma týmům se toto dařilo na výbornou, kdy pokusy Motoru skončily buď přímo v lapačce Marka, nebo se odrážely od jeho betonů do rohů a budějovický Svoboda musel často zalehnout a nastavit hráčům záda, aby měl puk jistě v náručí. I proto tak v první třetině žádný gól nepadl.

Ty přišly v následující třetině a byly hned tři. Nejprve se prosadili domácí, když Michal Silný vybojoval u mantinelu puk, který původně byl určen jako přihrávka pro něj do gólové pozice, forward Motoru ale chybu napravil a nahrál Ondřeji Vaculíkovi, který se už o gól postaral. To sice Motor nakoplo a začali napadat Markovo branku více a více, jejich houževnatost ale většinou končila ofsajdem. Slovo si tak vzala Boleslav, když kapitán Křížek našel Václava Imlaufa, který prostřelil Jakuba Ovsjannikova. Vyrovnaný stav ale trval jen pět minut. Motor dostal nabídku v podobě vyloučení Martina Nepokoje a o jedenáct sekund později se po přihrávce Lukáše Matyse ukázkovou střelou prosadil Matěj Toman.

Třetí třetina přinesla dramatický zvrat. Hned po začátku Motor pokazil rozehrávku, čehož využil Veverka, předal puk Peteru Foersterovi, který ho předal dále na Oscara Flynna, který našel skulinu, kterou Ovsjannikov nepokryl. Motoru se ještě sice podařilo dát gól, když v přesilovce Matěj Toman nejdřív nastřelil gólmana Marka, po přistrčení od Lukáše Matyse už ale backhandem do víka boleslavského gólmana překonal, byl to ale jejich poslední gól. O pár minut později se Peter Foester totiž dostal do úniku, byl zahákován a nařízené trestné střílení sám proměnil. Definitivní tečku za skóre pak udělal sám kapitán Zdeněk Křížek, když si pro sebe dokázal urvat puk a prostřelit Ovsjannika. Motoru pak už nepomohla ani hra s opuštěnou klecí a bruslaři se tak mohli radovat z vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....