Banes Motor České Budějovice
11.08.2016, Miroslav Mayer

JUN: JIH–CEB 3:6 – Juniorka v přípravě řádila

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka sehrála v rámci přípravy zápas v Jihlavě a dařilo se ji. O svém vítězství rozhodli Jihočeši definitivně ve třetí části. Bez zajímavosti jistě je i to, že Budějovičtí dali dva góly v oslabení.
Úvod zápasu vyšel lépe hráčům hostí, kteří byli aktivnější a již po minutě hry měli velkou šanci. Šulkovu střelu zblízka vyrazil Juda, stejně jako pohotovou dorážku Branského z prostoru před brankovištěm. Oba týmy si poté zahrály přesilovku, ale bez výraznějšího úspěchu. Ovšem krátce po návratu vyloučeného domácího hráče se Motor prosadil. Kadilák přihrál před branku na Jana Pixu, jenž procedil puk mezi betony Judy, a hned vzápětí musel domácí gólman likvidovat střely Bláhy a Doktora. Na konci patnácté minuty se znovu vyznamenal domácí gólman, jenž zblízka výborně zastavil střelu Bláhy. Platilo tak nedáš – dostaneš. Jihlava založila rychlý atak a po přihrávce Srnského na Heinricha se k puku dostal na pravé straně Peter Kristián. Slovenský forvard si nabruslil před branku, oklamal Pateru pohybem těla a zacílil k levé tyči. Ovšem v závěru třetiny si hosté vzali vedení zpět. Dukla měla slibné šance v přesilovce, leč bez gólového užitku. Již v rovnovážném počtu hráčů na ledě se puk v útočném pásmu hostí odrazil mezi kruhy na Michala Bláhu a ten jej poslal výstavně do levé šibenice.

Neuběhli ani dvě minuty z druhé třetiny a Jihočeši vedli o dvě branky. Šulek nahrál před branku na Jakuba Bártu, který si lehce seřídil mířidla a poté poslal puk mimo dosah gólmana. Poté se hra trošku srovnala, domácí se pokoušeli vystřelit kontaktní gól, jenže jim chyběla přesnější střelba nebo byl budějovickou poslední instancí gólman Patera. Po střele Pražáka se puk zjevil na okamžik před gólmanem Českých Budějovic, ovšem Rezek ani Čermák z dorážek neuspěli. Ovšem domácí vybojovali přesilovou hru, na dvě plus dvě minuty za nesportovní chování a krosček odešel ven Klinecký. A Dukla přesilovku využila. Rezek s Lingem protlačili puk na Reného Geiera, střílejícího zblízka kontaktní trefu - 2:3.

Jenže začátek třetí třetiny a dohrávaná přesilovka domácí ekipě nevyšla. Chyba na modré čáře byla vodou na mlýn pro hosty, kteří založili rychlý protiútok. Michal nahrál přesně na hůl Jakuba Doktora, jenž vrátil Českým Budějovicím dvougólový náskok. Navíc za dvě a půl minuty se prosadil při hře čtyři na čtyři Jakub Svoboda po střele z levého kruhu, kam mu přesně nahrál Doktor. Domácím hokejistům nevycházelo prakticky nic, navíc se jim nedařilo ani v přesilovce. Během třetí dvacetiminutovky inkasovali podruhé v oslabení, když po jihlavské chybě na modré čáře ujel do úniku Jakub Bárta a bekhendem pod víko vstřelil svůj druhý gól zápasu. Pokračující přesilovku již Dukla využila, Vojtěch Pražák od modré zamířil po ledě přesně k levé tyči a upravil konečné skóre na 3:6.

Ohlasy po zápasu
Luboš Rob (Motor České Budějovice): Utkání svojí úrovní odpovídalo přípravnému zápasu. Ale my jsme v naší hře viděli věci, které trénujeme. Chceme hrát systémem 2-1-2 a myslím si, že to naprosto splnilo naše očekávání. Samozřejmě jsme ukázali horší věci, ale i ty lepší, které převažovaly, takže jsme spokojení jak s výsledkem, tak, dá se říct, i s hrou.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Budějovice dneska byly mnohem lepší v bruslení, my jsme byli všude o krok později a v první třetině nás vyloženě přehrály. Druhá třetina přinesla z naší strany zlepšení, ale nevyužili jsme v ní spoustu šancí. V závěrečné části se nám všechno totálně sesypalo a to už s hokejem nemělo vůbec nic společného.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....