Banes Motor České Budějovice
17.08.2016, Jaroslav Pešek

SDO: CEB–TAB 4:0 - Starší dorost v přípravě překonal Tábor

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Bojovný výkon předvedli na druhé ledové ploše starší dorostenci, kteří si poradili se soupeřem z Tábora, který ale také ukázal svou sílu. Utkání mělo náboj a diváky muselo bavit.

První třetinu rozehrály oba týmy velice svižně a zpočátku byla hra velmi vyrovnaná. Postupem času ale získávali navrch domácí, přesto se na vyloženou šanci čekalo dlouho. Ta přišla až v desáté minutě po vyloučení táborského Šimánka a hned z toho byla branka. Přesně mířil Lukáš Matys, který dorazil puk za záda táborského gólmana po střele Rolínka. Od té doby byl Motor lepší a tuto převahu přetavil v další gól Robin Rákosník, když zakončil svůj únik bekhendovým blafákem. Poté měl ještě velkou šanci Rolínek, který mohl využít zaváhání táborského brankáře v rozehrávce za bránou, ale nestihl zasunout puk do odkryté klece. První část tak skončila 2:0 ve prospěch domácího Motoru.

Ve druhé třetině byla hra kouskovaná vcelku častými vyloučeními, která bránila týmům dostat se pořádně do tempa. Za zmínku snad stojí jen jediná šance ze třicáté první minuty, kdy Rolínek vyslal krásnou přihrávku na Krcha, který ale z bezprostřední blízkosti trefil jen beto připraveného Klestila. Branky jsme se ve druhé třetině nedočkali a stále tak trval stav 2:0.

V poslední části bylo znatelné velké odhodlání táborských hokejistů ještě něco s výsledkem udělat a někteří hráči se nechávali ovládnout emocemi, což zápasu dodalo náboj. I přes velkou bojovnost hostů, měli ale stále navrch hráči Motoru. Nejprve velkou šanci zahodil Dudáček, který dostal vynikající přihrávku od Matyse a neuspěl ani Vaculík, který slibně dorážel před Klestilem. Skóre se hnulo až ve 49. minutě, kdy Šimon Masopust dorazil střelu Silného. Konečnou podobu výsledku následně udal svou střelou z mezikruží Vojtěch Krcho. Tábor už se na snížení nezmohl a týmy se tak rozešli za stavu 4:0 pro domácí Motor.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice): Tábor ukázal svoji sílu. Kluci dobře bruslili. My jsme dali vlastně dva góly z přesilovky a až v závěru, kdy jim došly síly, jsme je trošku přehráli. Táboru výborně zachytal gólman. Nám se moc nedaří dávat góly.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....