Banes Motor České Budějovice
24.08.2016, Miroslav Mayer

Přeruší Motor sérii porážek doma s Kometou?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Srpen se pomalu blíží ke svému konci a zároveň se blíží konec přípravného období a začátek WSM ligy je už na dohled. Předtím ještě odehraje Motor tři přípravné zápasy, ale na domácím ledě se objeví naposledy. Jihočeši změří svoje síly s týmem s nejvyšší soutěže, když přivítá Kometu Brno. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 17.30 v Budvar aréně. Vstupné je 60 Kč a držitelé permanentek mají vstup zdarma.

Kometa posílila a bude chtít bojovat o titul

Kometa Brno mívá před sezónou vždy ty nejvyšší ambice a velmi touží po mistrovském titulu. Loni se jí ovšem sezóna příliš nevyvedla, když po základní části skončila až na devátém místě a pak vypadla v předkole s Chomutovem. Letos se budou chtít Brněnští ukázat v lepším světle a bojovat o příčky nejvyšší.

Právě proto, že se loňská sezóna nevyvedla, došlo k poměrně velké obměně kádru a podle jmen to vypadá, že rozhodně Kometa by měla být silnější. Odešli třeba Tomáš Kaberle, Vilém Burián, Jan Hanzlík a Martin Falter. Zato posily jsou hvězdné: Ondřej Němec, Michal Gulaši, Marek Kvapil, Martin Erat, Martin Zaťovič, Tomáš Vincour.

V přípravě zatím Kometa rozhodně nezáří. Sehrála osm zápasů a dokázala vyhrát jen první tři a pak následovalo pět porážek v řadě. Je třeba říct, že prohrála se silnými celky a všechny výsledky jsou těsné. Spíše než obrana trápí zatím Brněnské útok. Z posledních pěti zápasů totiž vytěžili jen šest branek. Nejlepším hráčem podle získaných bodů je zatím Jan Hruška, který v sedmi zápasech vybojoval šest bodů(2+4). Nejlepšími střelci jsou zatím Vojtěch Němec a Hynek Zohorna, kteří vstřelili po třech brankách.

V úterý hrála Kometa zápas v Hradci Králové a podlehla tam 1:3. Jedinou branku zaznamenal Martin Erat.

Sestava Komety z posledního zápasu:

Čiliak – Malec, Mikyska, Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Král, Trška – Káňa, Čermák "C", Vincour – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, Hruška, V. Němec – Dymáček, Zohorna, Vondráček.

Fenomén diváci

Jestliže se může Motor a Kometa v něčem podobat, pak je to bezesporu divácká podpora v hledišti. V obou městech je hokej obrovským fenoménem a těší se maximální podpoře fanoušků. Budějovičtí i Brněnští umějí vytvořit pro svůj tým domácí prostředí i na ledě soupeře. To se asi v tomto případě čekat nedá, protože fanoušci Motoru jsou nejlepší a podpoří svůj tým i v přípravě.

Diváci v Budvar aréně.

Doma se zatím daří lépe

Motor se také v přípravě hledá. Má na svém kontě zatím dvě vítězství a čtyři porážky. Naposledy prohrál v Ústí nad Labem 2:5 a trenér Antonín Stavjaňa nebyl s výkonem ani s výsledkem spokojen. „Nehráli jsme dobře a v přesilovkách jsme se vůbec neprosadili. Přitom jsme hráli i minutovou přesilovku pět na tři, ale ani jsme si nevytvořili nějakou vyloženou šanci. Naopak jsme sami při naší početní výhodě inkasovali“, uvedl budějovický lodivod pro Deník.

Oproti poslednímu zápasu dojde zřejmě ke změně v brance, kde příležitost dostaneme jeden z dvojice Bláha, Gába. Možné jsou i další změny v útočných trojicích, stále se hledá optimální složení ve kterém by Jihočeši nastupovali v soutěži.

Sestava z posledního zápasu:

Kváča – Suchánek, Mucha, Fillman, Žovinec, Vráblík, Pýcha, Zíb – Nouza, Straka, Heřman – Čermák, Pajič, Květoň – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Guman – Babka


7. přípravné utkání

ČEZ Motor České Budějovice

Kometa Brno

čtvrtek 25. srpna 2016, 17:30
Budvar aréna

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....