Banes Motor České Budějovice
29.08.2016, Jaroslav Pešek

Dva nejúspěšnější jihočeské kluby proti sobě! Motor jede do Tábora

Už zítra mají budějovičtí hokejisté na programu další zajímavé střetnutí v rámci přípravy. Tentokrát zajíždí do Tábora, aby zde svedli souboj s jedním z nejsilnějších týmů druhé ligy. Zápas to jistě bude zajímavý, už jen z toho důvodu, že se proti sobě postaví hráči, kteří se mnohdy velmi dobře znají.

Tábor - Elita druhé ligy

Tábor prakticky každou sezónu atakuje nejvyšší příčky třetí nejvyšší české soutěže. Poslední ročník nebyl výjimkou. Poté, co skončili kohouti na druhém místě základní skupiny, dokázali se probít i přes play-off a dostat se tak až do bojů o postup do WSM ligy. V tříčlenné kvalifikační skupině však nestačili na suverénní Frýdek-Místek. Z celkem čtyř zápasů dokázal Tábor vyhrát jen jeden proti Vlkům z Jablonce nad Nisou.

Letos se Táborští musejí připravit na změny v organizaci druhé ligy. Ta se totiž vrací k třískupinovému modelu, s čímž nutno dodat většina klubů souhlasí. Tábor los přiřadil do skupiny Střed, ve které se bude střetávat s dalšími třemi jihočeskými celky – Jindřichovým Hradcem, Pískem a nově také David Servisem České Budějovice. Velkým soupeřem by pak mohli pro Tábor být kozlové z Kolína. Play-off svede dohromady soupeře ze skupiny Západ a Střed a do kvalifikace o WSM ligu postupují oba finalisté z těchto českých skupin. Skupina Východ odehraje play-off samostatně a do kvalifikace postupuje jen její vítěz. Zde bude horkým favoritem Vsetín.

Příprava se letos kohoutům vcelku daří. Zatím odehráli čtyři zápasy. V tom prvním sice padli na ledě David Servisu 3:1, ale poté porazili Havlíčkův Brod 6:4 a poradili si i s Kobrou Praha – 5:3. Poslední zápas s David Servisem se nedohrál kvůli zranění servismana Zvoníka. Utkání tak po padesáti minutách zůstalo nedohrané se stavem 2:2.

Sestava Tábora z posledního zápasu:

Klestil (Novák) - Hlaveš, Raiterman, Kanov, Tesař, Heršálek, Dvořák, Bouška - Kellner, Kýhos, Vaniš - Krätzer (21. Pechánek), Matušík, Seidl - Blažek, Prokeš, Březina.

Prokeš v Táboře sezónu nezačne

Nyní tedy na hokejisty z Žižkova města čeká budějovický Motor. Oba kluby se spolu snaží spolupracovat, a i proto byl před časem do Tábora poslán na krátkodobé hostování Radek Prokeš, který se nevešel do prvoligového kádru. Prokeš za Tábor odehrál dva zápasy (proti Kobře Praha a David Servisu) a připsal si tři body (1+2). Mladý forvard ale nakonec v Táboře sezónu nezačne. Přijal nabídku zkoušky od Benátek nad Jizerou a popere se tak o místo v druhé nejvyšší soutěži. Proti Motoru už tak zřejmě nenastoupí.

Radek Prokeš.

Motor zatím venku nevyhrál

Motor zatím odehrál v přípravě sedm zápasů a radoval se pouze třikrát (Kladno, David Servis, Kometa Brno). Všechna tři vítězství dokázali budějovičtí urvat na svém vlastním ledě, naopak venku se moc nedaří. Motor na venkovních kluzištích odehrál v přípravě zatím dva zápasy a z obou odcházel poražen (Kladno, Ústí nad Labem).

Budějovičtí v posledních dnech získali zajímavou posilu. Je jí kanadský mistr světa do 20 let Angelo Esposito, který do České republiky přilétá den před zápasem, tedy v pondělí ráno. Zda nastoupí už v Táboře není jisté. I bez něj by však Motor měl být favoritem. Navíc má svému soupeři co oplácet. V loňské přípravě se totiž po vzájemném souboji radovali táborští.

Sestava z posledního zápasu:

Bláha – Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Mucha, Mazanec, Pýcha – M. Čermák, Nouza, Květoň – Guman, Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Chovan – Kuchejda, Škoda, Babka.


8. přípravné utkání

HC Tábor

ČEZ Motor České Budějovice

úterý 30. srpna 2016, 18:00
Zimní stadion Tábor

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....