Banes Motor České Budějovice
30.08.2016, Karel Svoboda

SDO: Hrací systém NOEN extraligy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorostenci zahájí svou mistrovskou sezónu v pátek 2.září duelem v Mladé Boleslavi a tak není od věci si připomenout základní rámec hracího systému jejich soutěže.

Úvod

Hrací systém z loňské sezóny zůstal beze změny zachován a tak hlavní změnou je přesunutí Motoru ze skupiny Západ do skupiny Střed.

Účastníci a jejich rozdělení

Počet účastníků: 24

Rozděleno do 3 skupin po 8 účastnících:

Západ Střed Východ
Piráti Chomutov HC Motor České Budějovice Valašský hokejový klub
HC Letci Letňany SC Kolín HC Kometa Group
HC Litvínov Mountfield HK HC AZ Havířov 2010
HC Energie Karlovy Vary Bílí Tygři Liberec HC Olomouc
HC Plzeň 1929 BK Havlíčkův Brod HC Oceláři Třinec
HC Slavia Praha BK Mladá Boleslav HC Vítkovice Steel
HC Sparta Praha HC Dynamo Pardubice HC PSG Zlín
Rytíři Kladno IHC Písek HC Dukla Jihlava

Základní část

Každý s každým pouze v rámci své skupiny 4 zápasy – 2x doma, 2 x venku. Celkem 28 zápasů (7 soupeřů x 4 zápasy).

Celkově tedy má základní část extraligy 28 kol. Po jejím skončení je sestavena konečná tabulka každé skupiny. Týmy na 1.-4. místě postupují do nadstavbové skupiny „A“. Týmy na 5.-8. místě postupují do nadstavbové skupiny „B“.

Nadstavbová část

Skupina A

Obsahuje 12 týmů. Každý tým sehraje 2 utkání – 1x doma, 1x venku, pouze s těmi soupeři, se kterými se v základní části neutkal (byly v jiných zeměpisných skupinách). Celkem tedy každý tým 16 utkání (8 soupeřů x 2 utkání). Výsledky ze základní části se započítávají do tabulky skupiny A. Všechny týmy skupiny A mají zajištěnou účast v play-off.

Skupina B

Obsahuje 12 týmů. Každý tým sehraje 2 utkání – 1x doma, 1x venku, pouze s těmi soupeři, se kterými se v základní části neutkal (byly v jiných zeměpisných skupinách). Celkem tedy každý tým 16 utkání (8 soupeřů x 2 utkání). Výsledky ze základní části se započítávají do tabulky skupiny B. Pouze týmy, které se ve skupině B umístí na 1.-4. místě postupují do play-off. Týmy, které skončí na posledních dvou místech, sestupují do Ligy staršího dorostu.

Play-off

Osmifinále

Hraje se na 3 vítězná utkání. Dvojice se určují tradičním způsobem podle tabulky po základní části „nejsilnější jde na nejslabšího“.

Čtvrtfinále

Hraje se na 2 vítězná utkání. Dvojice se určují tradičním způsobem podle tabulky po základní části „nejsilnější jde na nejslabšího“.

Semifinále

Hraje se na 2 vítězná utkání. Dvojice se určují tradičním způsobem podle tabulky po základní části „nejsilnější jde na nejslabšího“.

Finále

Hraje se na 2 vítězná utkání.


Oficiální popis systému soutěže je zde.
Rozpis základní části pro starší dorost HC České Budějovice je zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....