Banes Motor České Budějovice
02.09.2016, Matěj Mayer

Za posledním přípravným zápasem do Mladé Boleslavi

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Období přípravných utkání se chýlí ke svému konci, již v pátek odehrají českobudějovičtí hokejisté svůj poslední duel před startem ligy. Soupeřem jim přitom nebude celek, proti kterému by si měli svěřenci Antonína Stavjani zastřílet. Vždyť extraligová Mladá Boleslav zatím prohrála v přípravě pouze jednou, v domácím prostředí dokonce ještě nepoznala porážku – pětkrát vyhrála v základní hrací době! Utkání ve Ško-Energo aréně odstartuje v pátek v 17:30.

Naváže obměněná Boleslav na úspěšnou loňskou sezonu?

Klub ze sídelního města automobilky Škoda hrál ještě v první sezoně znovuzrozeného Motoru v první lize. Od sezony 2013–14 se ale nyní vypracoval až v jeden z nejlepších tuzemských týmu extraligy a účastní se dokonce Ligy mistrů. V uplynulém ročníku se Mladá Boleslav probojovala až do extraligového semifinále, kde ale podlehla pozdějším vítězům ligy z Liberce.

I přes úspěch nezůstal v Mladé Boleslavi kámen na kameni. Odešla celá řada opor – nejcitelnější bude asi ztráta klubové jedničky a velké opory Davida Ritticha, jehož si všimla dokonce slavná NHL, kde podepsal kontrakt s Calgary Flames. Ve středočeském týmu dále nebude působit také účastník posledního MS v Rusku Richard Jarůšek, kariéru ukončila opora David Výborný. Kromě nich není jistě zanedbatelná ani ztráta Tomáše Klimenty, Michala Bárty, Martina Rýgla či brankáře Martina Růžičky.

Nahradit se je pokusí neméně zkušení a prověření extraligový hokejisté. Především Petr Vampola, první centr mistrovského Liberce, který působil i na jihu Čech, by měl být novou oporou mužstva. Útok dále vyztužil Tomáš Pospíšil, Lukáš Žejdl nebo Jakub Orsava. Novými tvářemi v obraně jsou Jan Hanzlík, David Štich a Tomáš Pastor. O místo prvního brankáře by se s Janem Lukášem měl utkat nově příchozí Fin Tuomas Tarkki.

Mladoboleslavští v přípravě válcují soupeře

O tom, že Středočeši zvolili vhodné posily, svědčí dosavadní výsledky z přípravných duelů. Těch sehráli zatím šest a hořkost porážky okusili jedinkrát! A to proti již zmiňovaným libereckým mistrům ve venkovním prostředí. Zbývajících pět utkání, které Mladá Boleslav vyhrála dokonce v základním hrací době, se odehrály v domácí Ško-Energo aréně. Naposledy si svěřenci Františka Výborného a Mariana Jelínka vyšlápli na Plzeň.

Mladá Boleslav – Plzeň 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Žejdl (Lenc), 29. Pacovský (TS), 35. Orsava, 42. Hyka (Hanzlík), 44. Lenc (Urban) – 12. Pulpán (Kracík, Stach), 25. Indrák (Kracík), 31. Svoboda (Kadlec).

Sestava Mladé Boleslavi:
Tarkki – Stříteský, Voráček, Trončinský, Štich, Hanzlík, Kurka, Pastor – Hyka, Klepiš, Pospíšil – Pacovský, Urban, Pabiška – Látal, Musil, Jonák – Orsava, Žejdl, Lenc

Tomáš Nouza je boleslavskou legendou. Zde v první sezoně Motoru ještě v jejím dresu

Udrží se Rob na čele produktivity Motoru?

Pozici nejproduktivnějšího hráče Jihočechů si v podstatě od začátku přípravných zápasů bezpečně drží 21letý Luboš Rob, který v osmi utkáních bodoval už osmkrát (4+4), a to ještě nepočítáme rozhodující trefu v domluveném prodloužení na Kladně. Roba by teoreticky mohla ohrozit ještě posila Miloslav Čermák, který hraje v první lajně a ztrácí na něj dva body (3+3).

První zápasovou zkoušku v Mladé Boleslavi absolvují čerstvé akvizice Motoru Angelo Esposito, který je adeptem na post centra v jedné z prvních dvou útočných řad, a také obránce Žiga Pavlin. V brance nejspíše dostane přednost Ondřej Bláha.


9. přípravné utkání

BK Mladá Boleslav

ČEZ Motor České Budějovice

pátek 2. září 2016, 17:30
Ško-Energo aréna (kapacita: 4 200)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice