Banes Motor České Budějovice
02.09.2016, Klub

Před začátkem soutěže poslední změny v kádru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I vzhledem k příchodu několika posil ČEZ Motor České Budějovice uvolňuje hráče na hranici kádru na hostování. Do Benátek nad Jizerou tak odchází brankář Petr Kváča (na snímku) a útočník Radek Prokeš. Na zkoušku do Švédska pak jde další mladý forvard Tomáš Guman.
Důvody jsou ve všech případech podobné, ani jeden z hráčů neměl jisté místo v nabitém kádru Motoru a vzhledem k jejich mládí je podstatné, aby bylo zachováno jejich herní vytížení. Radek Prokeš odchází na hostování do Benátek nad Jizerou s tím, že by měl mít dostatečný prostor k projevení svého talentu. I nadále ale zůstává hráčem Motoru, který ho bude platit, a bude mít tudíž právo si ho kdykoli v případě potřeby stáhnout do svého kádru.

Podobná situace je i u brankáře Kváči, jenž byl momentálně až třetím v pořadí v brance Motoru, a tak jde do mateřských Benátek, kde by měl mít prostoru víc. O brankáře se tam navíc stará Martin Láska, kouč brankářů reprezentace do 20 let, kam Kváča náleží, tudíž ho bude mít pod přímým dohledem. A opět, v případě zranění některého z brankářů Motoru, může být Kváča urychleně stažen zpět do Českých Budějovic.

Třetím uvolněným hráčem je útočník Tomáš Guman, který po opakovaných žádostech odchází na čtrnáctidenní zkoušku do Švédska. Teprve po ní se bude rozhodovat o tom, jaká bude jeho budoucnost. V souvislosti s tím se ale otvírá možnost dalším talentovanýcm hráčům z juniroky, kteří mají otevřené dveře do A týmu. Nejblíže k němu mají momentálně útočníci Vochozka, Doktor nebo Šulek.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....