Banes Motor České Budějovice
10.09.2016, Marek Baloun

JUN: CEM - MLB 6:1 - Motor zaslouženě bere další tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po páteční prohře na ledě Sparty měli junioři šanci spravit si chuť proti týmu Mladé Boleslavi a předvedli nejen díky střelcům včetně např. velmi aktivnímu Jakubu Káníkovi, ale i Ondřeji Šulkovi a gólmanu Paterovi hostinu, při které bruslaři dostali na cestu domů šestigólovou nadílku.

Zápas začal ve velmi aktivním tempu, kdy už po první minutě měl jak Patera, tak Groh na svém kontě několik zákroků. Záhy se ale hra rapidně zpomalila a začalo se více a více přerušovat kvůli zbytečným icingům a ofsajdům. Většinu třetiny byli lepší domácí, kteří se několikrát dostali do samostatných úniků a brejků, nic z toho ale Groha buď neohrozilo, nebo přímo trefilo, což si boleslavský gólman ohlídal a akce Vochozky, Bláhy nebo třeba Bárty se tak minuly gólem. První gól tak Budvar aréna viděla až pět minut před sirénou, kdy se po souboji Ondřeje Šulka s boleslavským hráčem puk odrazil do prostoru před Grohem, kde se ho první ujmul Jan Bárta, předal Janu Radošovi, který si mezitím přejel před gólmana a jednoduchou střelou nad rameno otevřel skóre.

Druhou třetinu začal aktivněji domácí Motor, který byl po gólu z první periody při chuti a napadal Groha a obranu co to šlo. Obrana hostí ale nepolevila a záhy se jí podařilo získat kontrolu hry na svojí stranu a budějovický Patera musel svojí klec bránit někdy až hodně divoce. To trvalo ale jen prvních deset minut. Těch druhých totiž kompletně patřily domácím. Všechno odstartoval Michal Michal, který zpoza boleslavské branky našel před Grohem úplně volného Michala Bláhu, kterému se podařilo trefit mezeru mezi betony gólmana. Už za další minutu a půl svítilo opět červené světlo, když Ondřej Šulek předal puk Štěpánu Kadilákovi, ten našel volného Jakuba Káníka, který nechal Groha bezmocně sedět na ledu, což donutilo střídačku bruslařů k vybrání timeoutu a Groha vystřídal druhý gólman Krofta. Ani ten si ale nulu nezapsal. Dvě a půl minuty před koncem už tak herně výrazný Ondřej Šulek našel nad kruhy Romana Tintěru, který jednoduchou střelou zakončil kanonádu domácích ve druhé periodě.

Třetí třetina už byla víceméně celá pod kontrolou Motoru. Boleslav se snažila ještě alespoň trochu zkorigovat skóre, což se jim i povedlo, když se po přihrávce Kroniho Musliu prosadil mezi betony Patery Matěj Tóth. Bruslaři mohli přidat ještě jeden gól, když po hákování Budějovic dostal Kroni Musliu samostatný nájezd. Naznačení rameny ale reprezentačního gólmana Pateru nepřekvapilo a na skóre Boleslavi se tak nic až dokonce utkání nic neměnilo. To na straně domácích ano. Ještě před prvním gólem hostů se po asistenci Tomáše Vochozky a Daniela Klineckého prosadil sám kapitán Jakub Doktor, na konečné skóre pak upravil skóre za pomocí Štěpána Kadiláka a Jana Farky Daniel Branský.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob st., HC Motor České Budějovice: ,,My jsme chtěli od začátku hrát agresivní hokej, což se nám od druhé třetiny dařilo. V té druhé třetině jsme třemi brankami potvrdili tu naší převahu. Vyhráli jsme zaslouženě a možná to mohlo být i větším rozdílem, kdybychom proměnili samostatné nájezdy."

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: ,, Z naší strany to byl propadák. Aby nám soupeř během utkání jel několikrát sám na bránu, to svědčí o tom, že něco nefunguje a z utkání určitě vyvodíme nějaké závěry. Soupeři můžu jen pogratulovat k zaslouženému vítězství."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....