Banes Motor České Budějovice
11.09.2016, Filip Kortus

Po Slavii na Slavii. O první tři body se Motor porve v Třebíči

Úvod sezony Motoru sice výsledkově nevyšel, když na Slavii prohrál 3:5, ale již v pondělí 12.9. od 17:30 bude bojovat na ledě Horácké Slavie Třebíč o první body v novém ročníku WSM ligy. Zatímco Jihočeši měli v páteční podvečer volno, jejich pondělní soupeř urval bod na horké půdě Prostějova.

Třebíč v přípravě se střídavými úspěchy a nově sestavenou obranou

Celkem devět utkání sehrál tým z Vysočiny v přípravě na novou sezonu WSM ligy. Ve čtyřech z nich odešla Třebíč z ledu jako vítěz, pětkrát jako poražená. V Nitře zvítězila 4:3 po nájezdech, ve Žďáru nad Sázavou 4:3, doma porazila Přerov 2:1 a v Prostějově zvítězila 4:2. Porážky přišly na domácím ledě s extraligovou Kometou Brno 2:3, Jihlavou 1:3 a s maďarskou Budapeští 2:3. Svěřenci Martina Sobotky nestačily ani na dalšího soupeře z WSM ligy Kladno, v odvetě s Jihlavou prohráli po prodloužení 2:3.

Kádr Horácké Slavie přes léto doznal poměrně značných změn. Zásadní změnou se stal novým lodivod Martin Sobotka, který uplynulou sezonu vedl druholigový Žďár nad Sázavou. Citelnou ztrátou bylo ukončení kariéry Rostislava Maleny, klíčového obránce. Na jeho místo přišel Jan Zdráhal z Pardubic. Kádr po dalších odchodech Podlipnika a Štindla doplnili Bartejs a bývalý reprezentant Martin Lojek.

Utkání Motoru s Třebíčí vždy přináší ofenzivní podívanou

Základní kameny kádru stále tvoří zkušení útočníci Dolníček, Erat. K nim se už na konci minulé sezony připojil Richard Kristl, jenž do Horácké Slavie přišel před sezonou na hostování z Plzně. Třebíč se nadále může opírat o univerzála Milana Přibyla, Jana Wasserbauera nebo Martina Čech. Útočné řady doplnil Jan Milfait ze Šumperka, naopak Třebíči už nepomůže Matěj Pekr, který přestoupil do Kladna.

Nově budou mít Třebíčští možnost využít talentované mladíky z Komety Brno, kteří mají do spřáteleného klubu vyřízené střídavé starty. Spolupráce Třebíče s Kometou se rozrostla, oba týmy by měly produkovat i podobný herní systém. Na hostování bude mít trenér Sobotka k dispozici i hráče z Olomouce, namátkou budou v Horácké Slavii hostovat Radim Zohorna, Adam Raška či Petr Mrázek. Jihočeši si budou muset dávat pozor i na osmnáctiletého reprezentanta a člena druhé formace Tomáše Havránka.

Po dvou zápasech má Třebíč čtyři body

Na rozdíl od Motoru má třebíčský tým za sebou už dva zápasy WSM ligy. V prvním kole přivítal na domácím ledě stále ambiciozní Přerov, který nakonec zdolal 5:3. Dvěma góly se pod výhru domácího celku podepsal Jan Zdráhal, jak je výše zmíněno, staronová posila z Pardubic. Ve druhém utkání zavítaly "bílé hvězdy" na horkou půdu v Prostějově. Po přímo raketovém vstupu do utkání, kdy hosté z Vysočiny vedli v první minutě 2:0, se Jestřábi vzchopili a do konce základní hrací doby dokázali srovnat. Nový formát prodloužení tentokrát více vyhovoval domácím, když o bodu navíc pro Prostějov rozhodl Jakub Šlahař.

2. kolo: PROSTĚJOV – TŘEBÍČ 3:2p (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. D. Kolář (Venkrbec), 34. Rudovský (Venkrbec, Luňák), 62. Šlahař (Protivný) – 1. Jan Wasserbauer (Dolníček), 1. Bartejs (Kristl).

Sestava Třebíče: D. Svoboda – Lojek, Bartejs, Čejka, J. Zdráhal, Niko, Přibyl, Schejbal – Paták, Dolníček, Kusko – T. Havránek, Čech, Jan Wasserbauer – Milfait, Kristl, Dymáček – Juráň, R. Zohorna.


3. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 12. 9. 2016, 17:30
Mann+Hummel Arena (kapacita: 5000)

Z tábora Motoru

Svěřenci trenérů Antonína Stavjani a Martina Štrby mají na kontě zatím jenom jedno utkání, páteční šlágr s Jihlavou byl kvůli kolizi s populární akcí Vltava žije odložen na předvánoční čas. Jihočeši tak měli dostatek času oklepat se z mrzuté prohry na ledě Slavie, kde Motor vedl 3:2 a byl jasně lepším týmem, přesto si z hlavního města neodvezl ani bod. "Měli jsme soupeři odskočit o více než jednu branku, ale to se nestalo. Ve třetí třetině jsme soupeři góly nabídli, navíc nám chyběla větší aktivita," mrzelo dodatečně asistenta trenéra Martina Štrbu.

Do druhého soutěžního utkání vyšle trenérská dvojice malinko odlišnou sestavu, kromě obranných řad se promíchaly i útoky. Do sestavy se vrátil Lukáš Žálčík, po těžké angíně ještě nenastoupí Tomáš Nouza. Do branky se zřejmě postaví znovu Ondřej Bláha, krýt záda mu bude David Gába. V minulé sezoně Motor dvakrát vyhrál na ledě Třebíče a všichni jihočeští příznivci věří, že tak tomu bude i v prvním letošním střetnutí. 

Třetí kolo WSM ligy mezi domácí Třebíčí a hostujícím ČEZ Motorem můžete sledovat v online reportáži nebo v živém vysílání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....