Banes Motor České Budějovice
13.09.2016, Tisková zpráva

Fandové a hasiči odměnili děti z dětského domova

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Stejně jako v minulých letech se i letos stihli fanoušci Motoru před prvním domácím utkáním setkat s dětmi z dětského domova v Boršově nad Vltavou. Tentokrát však fanoušci nezamířili v doprovodu hokejistů přímo do dětského domova. Po dohodě s ředitelem Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomírem Burešem navštívili fanoušci společně s dětmi z dětského domova Krajské ředitelství HZS v Českých Budějovicích.
"Chtěli jsme udělat setkání jinou formou než v minulých letech, a tak jsem oslovil pana ředitele, který tento nápad rád podpořil" uvedl fanoušek s přezdívkou Mrož, který je zároveň i příslušníkem HZS. Pan ředitel Bureš přišel návštěvu přivítat do multimediální výukové místnosti a měl pro děti samé dobré zprávy: "Chtěl bych vás přivítat u nás na stanici v Českých Budějovicích, doufám, že se vám program, který jsme pro vás připravili, bude líbit. A abyste od nás neodcházeli s prázdnou, tak vám chceme společně s fanoušky Motoru předat permanentky na novou sezonu."


Za fanoušky, kteří mezi sebou vybrali prostředky na zakoupení permanentek, předával sezónní vstupenky fanoušek s přezdívkou Hrošík: "Jsem rád, že se nám společně s kamarády, kterými jsou jmenovitě Choze, Mrož, K+, Voldy, Dědek, Pankváč, Zuzka, Pavílek, Ojka, Květa, a Jirka, opět podařilo vybrat peníze na permanentky pro dětský domov. Chtěl bych za to všem kolegům z kotle poděkovat a doufám, že si společně letos užijeme hodně dlouhou sezónu." Ředitel dětského domova pan Miroslav Kouřil převzal celkem šest permanentek, tři od Nadačního fondu Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a tři od fanoušků. "Chtěl bych poděkovat hasičům jak za permanentky, tak za předchozí pomoc v boji proti sršním. A s děkováním nelze zapomenout ani na fanoušky Motoru, velmi si vážíme jejich dlouholeté podpory."


Následně si mohly děti z dětského domova ověřit a rozšířit znalosti v oblasti integrovaného záchranného systému, bezpečnosti a požární ochrany pomocí výukového programu. Poté si prohlédly krajské operační a informační středisko, vyzkoušely si výcvikový polygon (bludiště pro nácvik záchrany osob), svezly se hasičskými vozy a nakonec si vyzkoušely práci s požární stříkačkou. Na závěr děti poděkovali hasičům, kteří se jim věnovali bezmála tři hodiny, potleskem. Snad bude důvodů k potlesku v nadcházející sezóně co nejvíce!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....