Banes Motor České Budějovice
14.09.2016, Miroslav Mayer

Náš útok byl složen teprve včera, směje se Babka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor byl po dvou zápasech bez bodu, a tak byl první zápas v sezóně na domácím ledě pro tým důležitější, než by tomu bylo jinak v souboji s Mostem během sezóny. Jihočeši duel zvládli na výbornou a vstřelili hned sedm branek. Jedním z hrdinů povedeného domácího zápasu s Mostem byl i útočník Jakub Babka.
Vstup do zápasu domácímu týmu vyšel podle představ. Jihočeši na svého soupeře doslova vlétli a zatlačili ho defenzivy. První přesilovka ještě nevyšla, ale poté dal Motor dvě branky a tým se uklidnil. „Hrálo se nám dobře. Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a nedat soupeři „čuchnout“, prostě do nich vletět. To se nám v první polovině úvodní třetiny dařilo a povedlo se nám i dát góly,“ usmívá se spokojený Jakub Babka.

Motor ovšem nepřestal hrát ani v dalším průběhu zápasu a povedlo se mu přidávat další branky.“V další průběhu zápasu jsme navazovali na naše úspěchy z první třetiny a dovedli jsme zápas do zdárného konce. Už mi bylo trochu líto brankáře. To už tak bývá, že ve třetí třetině už to mužstvo spíše odevzdá a napadá to tam,“ hodnotí zápas čtyřiadvacetiletý odchovanec klubu.

Přestože Budějovičtí neměli dosud na svém kontě ani bod, nějakou zvláštní nervozitu mužstvo nepociťovalo. „Každý hráč je před každým zápasem trošku nervózní, ale žádný hráč si to moc nesmí připouštět. Nemůžeme si říkat, že jsme dvakrát prohráli a prohrajeme i potřetí, to bychom sem ani nemuseli chodit.“

Trenér Stavjaňa na tiskové konferenci speciálně pochválil právě útok Chovan, Rob, Babka. „Dneska nám to tam asi napadalo až abnormálně a pokusíme se na to v dalších zápasech navázat. Dařilo se nám a to jsme se takto poskládali teprve včera. Měli jsme dost šancí a skoro všechny jsme proměnili,“ je spokojen mladý útočník.

Nejhezčí branku dal ve 45. minutě právě Jakub Babka. Byl to gól, který se jen tak nevidí a byl ukázkou technické vyspělosti a herní drzosti.“Dostal jsem puk a vlastně jsem stál. Koukal jsem se, jestli není „Chovi“ na druhé tyči, že bych mu nahrál do prázdné branky. On byl za mnou a tak jsem se rozhodl puk stáhnout . Gólman mi odjel a tak z toho vyplynul krásný gól, který jsem dával do prázdné branky. Jsme rád, že to tam spadlo.“

Další moment, při kterém byl hráč s číslem čtrnáct vidět se, odehrál také u branky soupeře, ale jednalo se tentokrát o pěstní souboj. „Kondor dojížděl puk a brankář ho přikryl. Kondor ho ani neohodil, jen u něj zabrzdil a frustrovaný hráč soupeře do něj zezadu vrazil a dal mu krosček. Chtěl jsem mu dát najevo, že tohle si nemůže dovolit a trochu jsme se postrkali. Rozhodčí nás brzo roztrhl, a tak padla asi jedna, dvě rány a byl konec,“ uzavírá jeden z hrdinů zápasu s Mostem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....