Banes Motor České Budějovice
21.09.2016, Filip Kortus

Je to pro nás cenná výhra, chválí si Miloslav Čermák

Otočil vývoj skóre a podílel se tak na vybojované výhře ČEZ Motoru nad nováčkem soutěže z Frýdku – Místku. Miloslav Čermák se trefil z dorážky na 3:2 a vítěznou trefou zajistil Motoru další tři body. Jihočeši se díky skvělé třetí třetině znovu posunuli tabulkou směrem vzhůru.

Vítězství nad nováčkem soutěže z Frýdku – Místku se nerodilo lehce. Co říkáte?
Dostali jsme v úvodu utkání nešťastnou branku, což nebylo příjemné. Na soupeře jsme tlačili, ale gól jsme nedali. Když jsme ho konečně vstřelili, tak jsme z následného střídání podruhé inkasovali. Naštěstí jsme se ve třetí třetině rozehráli a napadalo nám to tam.

Čím si vysvětlujete, že jste na Slezany nemohli dvě třetiny najít recept? Nedrželo se vás štěstí při zakončení?
Byla to spíše naše nemohoucnost při zakončení. Brankář soupeře měl několikrát štěstí, dvakrát jsme trefili tyč. Zaplaťpánbůh nám to tam v poslední třetině padlo a vyhráli jsme.

Miloslav Čermák po utkání

Ač jste neodehráli perfektní utkání, urvali jste tři body. Ukázali jste sílu, jakou v týmu máte?
Mačkali jsme soupeře celé utkání, byla otázka času, kdy to střelecky prolomíme. Útok máme mimořádně silný a měli bychom toho využívat. Je to cenná výhra.

Nebyli jste při nepříznivém stavu skóre malinko svázaní? Nechyběla při zakončení větší lehkost?
Ano, párkrát nám to tam chybělo. Malinko nás vyvedl z míry druhý gól Frýdku – Místku, ale šli jsme si za vítězstvím a podařilo se.

Při srovnávací brance to z vás spadlo? I fanoušci značně ožili.
Určitě, fanoušci nám moc pomohli. Po vyrovnávací brance se vše zvedlo, i diváci nás nakopli, za což jsme jim vděční.

Otáčel jste vývoj skóre gólem z dorážky. Nepostrádali jste důraz před brankou při prvních dvou třetinách?
To si ani nemyslím, při přesilovce jsme se tlačili do branky. Někdy to tak prostě bývá, že to tam nepadá, ale nám se naštěstí povedla poslední třetina a máme tři body.

V sobotu vás čeká na venkovním kluzišti Ústí nad Labem. Dá se očekávat ofenzivní bitva, jelikož Severočeši mají v úvodu sezony mimořádně přesnou mušku?
Samozřejmě, Slovan má velmi kvalitní útok. My ale do Ústí jedeme vyhrát a jít za cílem, který jsme si vytyčili. Už jsme u nich hráli v přípravě, tudíž máme představu, co budeme hrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....