Banes Motor České Budějovice
26.09.2016, Filip Kortus

Mládež: Juniorka po osmi kolech drží šestou příčku

DHL extraliga juniorů má za sebou osm kol a budějovičtí mladíci zatím drží lichotivou šestou pozici. Naopak ideálně se nedaří staršímu dorostu, avšak druhou polovinu základní části zahájil výhrou nad Mladou Boleslaví. Mladší dorost podlehl Mountfieldu HK a mladší dorost B nadále drží neporazitelnost.

Juniorka

Nejstaršímu mládežnickému celku se daří i nadále. O víkendu se svěřenci Luboše Roba a Milana Kupky střetli s Pardubicemi a pražskou Spartou. S prvně jmenovaným týmem neměla juniorka v prvním vzájemném klání sebemenší problém a na ledě soupeře vyhrála 8:0. Jenže doma bylo vše jinak. Východočeši posílení o Filipa Zadinu zvládli první třetinu a Motor už nedokázal stáhnout dvoubrankovou ztrátu, tudíž prohrál 1:3. „Začali jsme hrát až ve druhé třetině a na obrat to nestačilo,“ mrzelo po utkání hlavního trenéra Luboše Roba staršího.

Do druhého víkendového zápasu nastoupili junioři s čistou hlavou. Ačkoliv Sparta byla po většinu utkání lepším týmem, Motor dobře bránil a nepouštěl Pražany do vyložených šancí. Skvěle chytala nová posila ze Slavie Jiří Patera, který si v dresu Motoru nakonec připsal druhý shotout. Jihočeši rozhodli o své výhře 3:0 ve třetí třetiny. Třikrát se trefil člen širšího kádru A-týmu Ondřej Šulek a juniorka se vrátila do horních pater tabulky.

Starší dorost

Tým vedený novou trenérskou dvojicí Bělohlav – Dančišin zatím neprožívá ideální vstup do sezony. V pátek přijel na druhou ledovou plochu Budvar arény zatím suverénní Mountfield Hradec Králové. Starší dorostenci neodehráli špatné utkání, ale zbytečnými fauly se dostali do početní nevýhody, při které dvakrát inkasovali. Mountfield si odvezl plný počet bodů za výhru 3:2.

Sobotní klání zvládli starší dorostenci o poznání lépe a potřetí v sezoně se mohli radovat z vítězství. U nepříjemné Mladé Boleslavi prohráli úvodní kolo sezony 0:5, na domácím ledě vyhráli po prodloužení 2:1. Do vedení poslal hosty nejproduktivnější hráč celé soutěže Oskar Flynn, po polovině zápasu srovnal Vojtěch Krcho. Utkání dospělo až do nově hraného prodloužení tři na tři, při kterém rozhodl o bodu pro domácí Martin Kašper.

Mladší dorosty

Áčko mladšího dorostu mělo v uplynulém týdnu pouze jedno utkání a to stejně jako starší věková kategorie hrálo s Mountfieldem HK. Dosud první celek tabulky byl na svém ledě favoritem a papírové předpoklady potvrdil. Východočeši rozhodli o třech bodech ve druhé třetině, kdy soupeři odskočili do tříbrankového vedení. V poslední třetinu už pouze snížila na 5:3 největší hvězda týmu Matěj Toman.  

Nadále stoprocentní je B-tým mladšího dorostu. Trenér František Bombic dovedl své svěřence k další výhře, a to když vyhráli na domácím ledě v jihočeském derby proti Jindřichovu Hradci 6:4. Dvakrát se trefil Matouš Masopust, vítěznou trefu obstaral na konci druhé třetiny Novotný.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....