Banes Motor České Budějovice
28.09.2016, Denisa Józsová

MDO: CEB - LIB 6:5 Přestřelka skončila výhrou Motoru

Mladší dorost čekal čtvrtý domácí zápas a jeho soupeřem byl tým z Liberce. Celkem v zápase padlo jedenáct gólů a výsledek skončil nejmenším možným rozdílem 6:5. Domácí si tak po zásluze připisují tři body do tabulky za výhru. Matěj Toman se na výhře podílel třemi body (1+2).

Zápas začal v rychlém tempu a bylo k vidění několik střel na obou stranách, ale se všemi si dokázali oba gólmani poradit. Jako první kapituloval liberecký brankář. Již v páté minutě se odražený puk dostal přesně na hůl Marka Schwartze, a ten dostal puk za brankovou čáru. Vzápětí byl vyloučen Grossmann a domácí odehráli oslabení z říše snů, kdy dokázali vstřelit hned dva góly a žádný neinkasovali. Po čtyřiceti vteřinách se Matěj Toman dostal do přečíslení dva na jednoho s Martinem Baránkem, který puk uklidil za záda Zajíčka. A o minutu bylo ještě veseleji. Filip Houdek se dostal v útočném pásmu k puku a přesnou střelou zvýšil vedení Motoru na 3:0. Jenže Liberečtí se nevzdávali a jejich další přesilovka byla využita. Po přihrávce Dupala se puk dostal k Benjaminu Vomáčkovi, který střelou po ledě překonal Dvořáka. A vzápětí už to bylo jen o gól. Miloslav Adamec vystihl špatnou přihrávku domácích a svižnou střelou poslal puk do budějovické sítě. Poté se hra trošku uklidnila. Velkou šanci na vyrovnání měl Cikhart, kterému stačilo jen puk zasunout do prázdné brány, ale svou úlohu nezvládl. Dvě velké šanci si pak připsal Motor. První z nich měl Grossmann, ovšem v těžké pozici nedokázal zakončit do brány. Druhou si připsal Novák, který se zjevil u pravé tyčky nikým nekrytý, jenže Zajíček vytáhl fantastický zákrok a jeho střelu vyrazil nad bránu. Dvě minuty před koncem byl vyloučený Houdek. Hosté přesilovku využili a puk dostal do brány Luboš Dospěl. V první třetině tak padlo šest gólů a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina začala slibnými šancemi Motoru. První z nich skončila na levé tyči Zajíčkovy brány. Další šanci měl Kubíček, který nádhernou střelou trefil jen horní tyč hostující brány. I ve druhé části jako první udeřili domácí. František Schwartz svou střelou prostřelil libereckého gólmana a zároveň vstřelil svůj druhý gól v tomto zápase. Poté bylo k vidění po jedné velké šanci na obou stranách. Nicméně ani přečíslení Tygrů, ani střela do prázdné brány neskončila gólem. Krátce nato dostali domácí možnost přesilovky pět na tři. A sehraná byla velice dobře. Ke střele z vrcholu kruhu se dostal Matěj Toman, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Přesilovka domácích pokračovala v klasické variantě pět na čtyři a Budějovičtí se dokázali opět prosadit. Dělovka Šimona Kubíčka od modré se zastavila až v síti liberecké brány. Hra se poté uklidnila a větších šancí bylo pomálu. Liberečtí se ale dokázali do konce třetiny ještě prosadit. Lukáš Dospěl objel bránu a jeho bekhendová střela skončila za zády Dvořáka.

První polovina třetí periody byla naprosto ve znamení hráčů Motoru. Svého soupeře do ničeho nepouštěli a sami byli velmi nebezpeční. Za zmínku stojí akce Houdka, který jel sám na brankáře a mohl zkompletovat hattrick, ovšem svou šanci nedotáhl do gólového konce. Hráčům Motoru se několikrát povedlo ujet do přečíslení dva na jednoho, ale ani jednou ho nedokázali zužitkovat a vstřelit z něj gól. Naopak velkou šanci měl Lukáš Nedospěl, který přestřelil prázdnou bránu. Po zbytek třetí třetiny určovali tempo Budějovičtí. Přesto dokázal Liberec snížit na rozdíl jednoho gólu, když svůj třetí gól v utkání vstřelil Lukáš Dospěl. Ovšem toto snížení přišlo již pozdě a hosté nedokázali vstřelit ještě jeden gól. Všechny tři body tak zůstávají v Budějovicích.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Dneska to byl takový divoký zápas. Rychle jsme se dostali do vedení 3:0, ale do konce první třetinx jsme ho ztratili. Proto jsme vlastně začínali druhou třetinu znovu od nuly. Vlastně se nám povedl ten saý kousek, kdy jsme opět vstřelili tři góly. Ale zase do konce to byly nervy, přestože jsme tam ty šance měli. Je to pro nás důležité vítězství. Jsme rádi, že jsme doma bodovali, když jsme minulý zápas prohráli. Máme těžkou skupinu, je to tam velmi vyrovnané, takže pro nás to jsou důležité tři body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....