Banes Motor České Budějovice
13.10.2016, Klub

Zásah proti rádoby ”fanouškům” byl adekvátní, potvrdila policie

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Vcelku poklidný průběh utkání mezi Motorem a Slavií narušili na konci první třetiny "fandové" fotbalové Sparty, kteří se do Budvar arény přesunuli po pohárovém zápase na hřišti Dynama. Jejich provokace a násilnosti mířící zejména na fanoušky Slavie ovšem velmi rychle utnula bezpečnostní služba PS Patrol, jejíž počínání ocenili i přítomní policisté, nebo zástupce majitele haly. Dotyční byli vyvedeni a zbytek utkání proběhnul zcela bez problémů.
Policie už dopředu upozornila zástupce Motoru, že hrozí nebezpečí přesunu obáváných sparťanských rowdies po fotbalu na hokej. Prohlídkám před zápasem tak byla věnována zvýšená pozornost. "Někteří fandové Sparty se ale na stadion přesto dostali, transparent omotaný kolem těla se bohužel nepodařilo odhalit. Jakmile začali dotyční při roztahování transparentu záměrně bránit divákům v pohledu na hokej a zejména poté, co dokonce některé vedle sedící fanoušky začali napadat, okamžitě zasáhla bezpečnostní služba PS Patrol, která dotyčné šílence vyvedla," popsal zásah provozní ředitel Petr Sailer.

Na záběrech, které se objevily na serveru iSport, je vidět až samotný konec zásahu. Problémoví fandové předtím surovým způsobem napadali členy ochranky a odmítali opustit stadion, nebylo tedy možné vyvést je normálním způsobem. "Celý zásah monitorovali policisté v civilu, kteří ocenili profesionalitu bezpečnostní služby. Ta svým včasným zásahem zabránila přerušení utkání a dalším rozmíškám, které by bezesporu následovaly," doplnil Sailer. Pokud by totiž na stadion přišli připravení policejní těžkooděnci, muselo by být utkání po dobu zásahu přerušeno, nebo přímo ukončeno.

Každý, kdo přijde na hokej v Českých Budějovicích s úmyslem páchat násilnosti, dopadne přesně takhle. Bude vyveden z Budvar arény a navíc bude čelit policejnímu obvinění, stejně jako šestice rádoby fanoušků fotbalové Sparty.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....