Banes Motor České Budějovice
13.10.2016, Tisková zpráva

Primátor se sešel s šéftrenérem svazu Lenerem, podpořil vznik akademie

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Důležitá schůzka proběhla na českobudějovické radnici před duelem Motoru se Slavií. Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda se sešel s šéftrenérem Českého svazu ledního hokeje Slavomírem Lenerem a zástupci Motoru České Budějovice. Hlavním tématem byl vznik hokejové akademie v centru jihu Čech.
Jedním z hlavních cílů pro nadcházející sezonu, který byl deklarován na předsezónní tiskové konferenci klubu, je snaha o vytvoření akademie ČSLH v Českých Budějovicích. Je to velmi důležitý projekt pro rozvoj mladých hokejistů, jenž v Českých Budějovicích zatím chybí. To by se teď mělo změnit. "Jsme moc rádi, že naši snahu podporuje nejen hokejový svaz, který byl na schůzce reprezentován Slavomírem Lenerem, ale i město České Budějovice prostřednictvím pana primátora," osvětlil výstup ze schůzky generální manažer Stanislav Bednařík.


Vytvoření akademie má totiž poměrně přísná pravidla, která musí klub splňovat. A některá z nich se týkají i stadionu a jeho zázemí, což je záležitost majitele, tedy města České Budějovice. Primátor na schůzce přislíbil, že se zasadí o to, aby z tohoto pohledu nic nebránilo vytvoření akademie pod Černou věží. Spokojen tak ze schůzky odcházel i člen správní rady mládežnického spolku Aleš Kotalík či manažer mládeže Jaroslav Liška.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....