Banes Motor České Budějovice
27.10.2016, Karel Svoboda

MDO: CEB-ZDA 8:5 - Přestřelka přinesla sedmou výhru v řadě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V souboji o druhé místo tabulky byl k vidění zajímavý útočně laděný hokej okořeněný třinácti brankami. Střelecké hody nakonec vyzněly lépe pro domácí a tak všechny tři body zůstávají v jihočeské metropoli.

Po ospalém úvodu jako první na vyšší obrátky přepnuli domácí a v 5. minutě Novákem otevřeli skóre. Za další čtyři minuty bylo na domácí střídačce ještě veseleji, neboť Novák pověsil kotouč pod horní tyčku Růžičkovy branky. Hostující střídačka na nepříznivý stav zareagovala vyžádáním oddechového času a důraznou domluvou směrem k hostujícím hráčům. Ve druhé polovině první třetiny se dokázali Žďárští vrátit do zápasu. Nejprve využil přesilovou hru Trejbal a za necelou minutu srovnal skóre z rychlého protiútoku hostující Pytlík. Do kabin se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina byla ve znamení mnoha chyb v obranné činnosti obou týmu, což se projevilo na narůstání skóre. Nejprve ve 22. minutě završil hattrick domácí Novák, když využil přesnou přihrávku zpoza branky. Po dvou minutách předvedla v útočném pásmu první lajna hostí povedenou kombinaci, kterou gólově zakončil Trejbal. Po této brance vystřídal hostující tým brankáře a Nedvěda uvítal domácí Čížek brankou po přihrávce zpoza branky. V 28. minutě velice podobnou brankou navýšil vedení domácí Toman. Za další čtyři minuty využil Pytlík nedůrazu domácí obrany, vybojoval kotouč, obkroužil s ním domácí branku a jeho akci nakonec gólově zpečetil Trejbal. Neuběhla ani minuta a domácí se řítili do přečíslení tři na jednoho, ve kterém Beránek nevymýšlel žádnou složitou kombinaci, ale chladnokrevně zamířil přesně k tyči hostující svatyně. Když se sedm vteřin před koncem druhé třetiny svým letošním premiérovým gólem střelecky prosadil Procházka, začala se nad bodovými ambicemi hostí stahovat velká mračna.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté a dokázali Pytlíkem, který opakovanou střelou procpal puk do Dvořákovy klece, snížit. V 47. minutě ale domácí hráči nádherně zakombinovali v přečíslení dva na jednoho, když do poloodkryté klece hostí zakončoval Houdek. Druhá polovina třetí části hry byla ve znamení mnoha vyloučení, ale do konce zápasu se již skóre nezměnilo.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (CEB): Začali jsme velice dobře a dostali jsme se do rychlého dvoubrankového vedení.Celý zápas provázela naše špatná obranná hra, kdy jsme soupeři svými chybami nabízeli možnosti ke zkorigování skóre. Nakonec z toho ve výsledku byla přestřelka. Dopředu jsme hráli dobře, ale dozadu to nebylo v pořádku. Soupeř naštěstí všechny naše chyby nepotrestal a tak nakonec všechny tři body zůstaly doma. Nicméně tohoto se napříště musíme vyvarovat. Hra dozadu musí být kvalitnější a zodpovědnější.

Jaromír Pytlík (ZDA): Špatný zápas. Jeden z nejhorších zápasů, který jsme v letošní sezóně sehráli. Hůře jsme snad hráli pouze proti Hradci Králové. Dnes jsme se dokázali na chvilku do zápasu vrátit, ale v obraně jsme nadělali strašně moc chyb, které domácí dokázali využít. Jestliže dostaneme tolik gólů, tak nemáme šanci bodově uspět. Mysleli jsme si, že zápas bude vyrovnaný, ale oboustranně nedůrazná obranná hra způsobila, že konečný výsledek vypadá spíše jako ze zápasu v házené.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....