Banes Motor České Budějovice
20.11.2016, Filip Kortus

Mládež prožila skvělý víkend

Mládeži Motoru se nadále vede. Juniorka i v okleštěné sestavě dokázala uhájit první příčku po výhrách na Slavii a Kladně, starší dorost taktéž nepustil bod a v úterý ho čeká důležitý zápas s Mladou Boleslaví. Mladší dorost zakončil výhrou na Slavii základní část své sezony a nyní už vyhlíží nadstavbu.

Juniorka

Tým okolo Luboše Roba a Milana Kupky nadále šlape jako hodinky. Ačkoliv juniorce chyběl nejproduktivnější hráč celé soutěže Ondřej Šulek a musela odehrát oba zápasy na neúplné tři formace, připsala si plný počet bodů. V páteční podvečer urvala tři body z Edenu díky brance obránce Jana Farky z 37. minuty. Na konečných 3:1 upravil v poslední minutě do prázdné branky Jakub Doktor. Premiéru v juniorce si odbyli starší dorostenci Dudáček a Kaisler.

Ještě těžší utkání čekalo na českobudějovické hokejisty na Kladně. Ti se dostali díky Janu Bártovi do vedení, ale Kučera na začátku druhé třetiny srovnal. Rozhodující branku vstřelil o minutu později než den před tím Farka Miroslav Tejko a jednobrankové vedení 2:1 udrželi Jihočeši až do konce utkání. Brankář Jiří Patera tak poskočil na první místo snad všech tabulek u brankářů.

Starší dorost

I staršímu dorostu se vede a stejně jako starší věková kategorie si odnesl z víkendu plný počet bodů. Navíc se v tabulce posunul před Mladou Boleslav a nyní tak drží všechny trumfy k tomu, aby postoupil do nadstavby z první čtyřky. V pátek si svěřenci trenérů Bělohlava a Dančišina připsali velice cennou výhru. Dokázali totiž uspět na ledě prvních Pardubic v poměru 4:2. Dvakrát se trefil Radek Rolínek.

O den později je čekala přeci jenom o něco lehčí soupeř. Havlíčkův Brod. Mladí Jihočeši byli od prvních minut lepším týmem a po první třetině vedli 3:1. Soupeře do konce zápasu jasně přestříleli a vyhráli jednoznačně 6:2. V úterý je čeká dohrávka s Mladou Boleslaví, kde půjde o hodně.

Mladší dorost

Mladší dorost zakončil základní část soutěže. Po osmnácti odehraných kolech se udržel na lichotivé třetí příčce a postupuje tak do „horní“ nadstavby. Přičemž poslední dvě utkání neodehráli svěřenci trenéra Koldy ideálně. Ve čtvrtek podlehli na svém ledě Pardubicím 2:3, když nedokázali smazat manko z první třetiny.

V neděli už to bylo o něco lepší. U předposlední Slavie vedli až do 49. minuty o dvě branky, jenže domácí během šesti minut dokázali srovnat. V následném prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Budějovické Martin Beránek. Z Edenu si tak odvezli dva body za výhru 3:2 po prodloužení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....