Banes Motor České Budějovice
29.11.2016, Miroslav Mayer

Třebíči se doma nedaří, dokáží toho Jihočeši využít?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor ukončil v sobotu doma jednu sérii a může pokračovat v jiné. Na hřištích soupeřů totiž vyhrál již čtyřikrát v řadě, a protože zajíždí na led Horácké Slavie Třebíč, která je nejhorším týmem na domácím ledě, šance na pátý vítězný zápas za sebou je slušná. Vše se dozvíme ve středu od 17.30, kdy se zápas v Mann+Hummel aréně odehraje.

Třebíč doma nejvíce rozdává body

Jestliže je nějaké mužstvo zatím za očekáváním, je to právě Horácká Slavia Třebíč. Tradiční účastník play-off zatím strádá, podává značně nevyrovnané výkony, a patří mu tudíž až jedenáctá příčka tabulky. Ovšem zdá se, že herní styl Motoru zřejmě Třebíčí sedí, neboť s Jihočechy dokázali hráči z Vysočiny v každém zápase bodovat, a dokonce si jako první tým odvezli z Budvar arény bod.

Zdá se, že se Horácké Slavii hraje lépe proti silným týmům, protože dokázala bodovat s Kladnem, Slavií i Jihlavou. Největší krizí si tým prošel mezi patnáctý a jednadvacátým kolem, kdy ze sedmi zápasů vyválčil pouze čtyři body. V současné době střídá vítězství a porážky. Naposledy prohráli Třebíčští v Prostějově vysoko 3:7. Na svém ledě ovšem Horácká Slavia nevyhrála celé dva měsíce, celkem už devět zápasů v řadě! Pokud Motor vyhraje, natáhne se tato řada už na deset zápasů.

Prodloužení Horácké Slavii nesedí

Třebíč patří mezi týmy, které hrají nejčastěji prodloužení, stalo se tak už celkem desetkrát. Jenže úspěšnost v této činnosti je druhá nejhorší v celé soutěži. Jednou dokázali Třebíčští vyhrát v prodloužení, jednou vyhráli na samostatné nájezdy a osmkrát odešli z ledu se sklopenou hlavou. Doma hráli v nastaveném čase pětkrát a všechny utkání prohráli.

Letošní vzájemná bilance s Horáckou Slavií je tedy zatím lepší pro tým z Vysočiny. První zápas v Třebíči vyhráli domácí 3:2 a domácí zvítězili i v Budvar aréně, a to 5:4sn.


29. kolo

HC Horácká Slavia Třebíč

ČEZ Motor České Budějovice

středa 30. listopadu 2016, 17:30
Mann+Hummel aréna

Sestavy z posledního utkání:

Třebíč: Jekel (21. Do. Svoboda) – Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Blaha – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Huňa, Raška, Psota – Malec, Milfait, T. Havránek

České Budějovice: Kváča (Gába) – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Zíb, Mazanec, Mucha – L. Květoň, Nouza, Heřman – Chovan, Pajič, Čermák – Šulek, Walker, Volek – Kuchejda, Škoda, Babka

Z kabiny Motoru

Motor vede WSM ligu a v posledním zápase prohrál poprvé letos na vlastním ledě. Radovala se Dukla Jihlava, která tak drží kontakt se špičkou. Jihočeši nepodali úplně optimální výkon, ale nejedná se o katastrofu. Porážka by měla tým posílit a ukázat mu, kde má slabiny, aby měli trenéři na čem pracovat. Opět dochází ke změnám v kádru, kdy dres s číslem 77 nepřinesl štěstí už druhému hráči. Po Espositovi opustil klub i Dominik Volek. Vrací se naopak Tomáš Guman a pokud se vše stihne vyřídit včas, mohl by být už k dispozici. Diváky potěšil určitě i Benjamin Walker, který ukázal důraz a bojovnost.

Motor má nejlepší útok v celé WSM lize a má šanci jako první vstřelit 100 branek. Chybí přesně tři zásahy do černého. Jihočechy může ještě předběhnout Prostějov, který dal už 92 branek, ale osm gólů je přece jen na jeden zápas hodně. Takže třetí gól, který případně Budějovičtí vstřelí v Třebíči, bude letošním stým v soutěži.

Statistiky


29. kolo
Horácká Slavia Třebíč
vs
ČEZ Motor České Budějovice
11.
Umístění v tabulce
1.
28 / 8 – 2 – 8 – 10
68:86 / 36
Statistiky v sezoně
27 / 18 – 2 – 0 – 7
97:53 / 58
Roman Erat – 22 bodů (3+19)
Nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák – 23 bodů (15+8)
Richard Kristl – 11
Nejlepší střelec
M. Čermák – 15
Roman Erat – 19
Nejlepší nahrávač
Žiga Pavlin – 18
Jan Zdráhal – 11 bodů (3+8)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin – 23 bodů (5+18)
David Dolníček (+6)
Jan Wesserbauer (-13)
+/- bodování
Pavel Pýcha (+16)
M. Fillman a J. Doktor (-2)
Patrik Koch – 38
Nejtrestanější hráč
Martin Heřman – 71
Patrik Jekel 91,92% – 2,55
David Svoboda 89,11% – 3,46
Karel Vejmelka 91,30% – 2,67
Marek Čiliak 90,54% – 3,41
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
David Gába 93,56% – 1,74
Petr Kváča 92,76% – 2,35
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....