Banes Motor České Budějovice
20.12.2016, Pavel Kortus ml.

Motor druhým nejlepším kolektivem Jihočeského kraje, Pavlin osmý v jednotlivcích

České Budějovice - Své zastoupení na vyhlášení tradiční ankety o nejlepšího sportovce Jihočeského kraje měli i letos hokejisté ČEZ Motoru. V kategorii jednotlivců se umístil kreativní slovinský obránce Žiga Pavlin na osmé příčce, v kolektivech byl Motor druhý za volejbalisty Jihostroje. Do síně slávy byl navíc uveden bývalý hokejista Vladimír Caldr.

Anketu ovládl mezi jednotlivci krasobruslař Martin Bidař, který za sebou nechal letce Šonku a kanoistku Paloudovou. Mezi deseti nejlepšími jednotlivci se objevil i hokejový obránce Žiga Pavlin, který i přes zatím vcelku krátkou štaci na jihu Čech zaujal místní novináře při rozdělování bodů. „Byl to velmi příjemný večer. Moc mě potěšila cena od jihočeských novinářů a jsem moc rád, že jsem se vyhlášení mohl zúčastnit,“ hodnotil urostlý slovinský bek slavnostní večer v DK Metropol.

Jeden z nejproduktivnějších obránců WSM ligy zaujal přítomné v sále svým příjemným projevem při přebírání ceny za osmé místo. „Byl jsem na pódiu trošku nervózní, ale postupem času jsem se cítil dobře a zvládl jsem to,“ usmíval se Pavlin, který už se těší na rok 2017 v českobudějovických barvách, který bude snad postupový. „Máme dobrý tým, aktuálně se nám daří. Naším cílem je jednoznačně postup do extraligy, a pokud se nám budou vyhýbat zranění, tak si myslím, že máme slušné šance na postup do nejvyšší soutěže,“ má jasno slovinský obránce.

S Žigou Pavlinem se galavečeru zúčastnil i kapitán Motoru Lukáš Květoň, jenž převzal cenu za druhý nejlepší kolektiv v kraji v právě končícím roce 2016. „Ocenění si vážíme a ceníme. Reprezentujeme náš klub, město, kraj,“ je si vědom kapitán, který jasně ví, co jeho tým na jaře čeká. „Víme, že náš jediný cíl je postoupit. Jsme si vědomi velkého tlaku od diváků, ale uděláme vše pro to, aby se nám povedlo extraligu uhrát,“ nehledá výmluvy Květoň.

Čtyřiatřicetiletý Květoň si vychutnal atmosféru vyhlášení nejlepších jihočeských sportovců prvně, spokojený ale bezesporu byl. „Je to pěkná akce. Sejdou se nejlepší krajští sportovci a vyhlásí se vítězové jednotlivých kategorií. Já rozhodně podobné akce podporuji,“ přitakává impulzivní forvard, který se při rozhovoru na pódiu také necítil ve své kůži. „Asi žádný sportovec nemá podobné projevy při předávání cen příliš v lásce. Na ledě se cítím rozhodně jistěji,“ dodal Lukáš Květoň se svým tradičním jadrným humorem.

Výsledky ankety Sportovec Jihočeského kraje 2016:
1. Martin Bidař – krasobruslení
2. Martin Šonka – letectví
3. Anežka Paloudová – kanoistika
4. Antonín Haleš – kanoistika
5. Petr Michálek – volejbal
6. Martin Michek – motokros
7. František Linduška – triatlon
8. Žiga Pavlin – hokej (ČEZ Motor)
9. Petr Benát – fotbal
10. Karel Lavický – jachting

Kolektivy:
1. VK Jihostroj ČB – volejbal
2. ČEZ Motor ČB – hokej
3. Žraloci Ledenice (ženy) – softbal

Objevy:
Petr Beran (badminton), Barbora Havlíčková (běžecké lyžování, atletika), Štěpán Svoboda (skok vysoký)

Sportovec se zdravotním postižením:
Běla Třebínová, Arnošt Petráček

Zvláštní cena:
Miroslav Janout, Josef Potužník

Síň slávy:
Vladimír Caldr

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....