Banes Motor České Budějovice
17.01.2017, Filip Kortus

Motoru se na Třebíč nedaří. Uspěje letos poprvé za tři body?

Náročný program Motoru pokračuje a na led Budvar arény přijede další celek z Vysočiny, na který letos Motor moc neumí. Horácká Slavia Třebíč uspěla ve dvou vzájemných střetnutích na domácím ledě, Jihočeši doma vyhráli až po nájezdech. Podaří se Motoru bodovat poprvé za tři body? Utkání startuje od 17:30 v Budvar aréně, vstupenky lze rezervovat na internetu. Pokud nemůžete dorazit, lze duel sledovat ŽIVĚ.

Třebíč bojuje o jistotu play off, mimo hru je zkušený Roman Erat

Hokejisté z Vysočiny prožívají o dost lepší sezonu než loni. Letos zatím drží nadějnou šestou pozici a do posledních jedenácti kol mají před sedmým Přerovem náskok dvou bodů a jednoho zápasu k dobru. Třebíčští letos předvádí velmi dobré výkony na kluzištích soupeře, kde dokázali urvat stejnou porci bodů jako na domácím ledě. Ještě větší pozor si budou muset Jihočeši dát ve středu při oslabeních, Horácká Slavia totiž má totiž třetí nejlepší úspěšnost v celé soutěži. Čím se Třebíč chlubit nemůže je, že jako jediný tým z WSM ligy ještě nedokázala v probíhajícím ročníku vstřelit branku v oslabení.

V brance Horácké Slavie se vystřídali již všichni tři brankáři extraligové Komety Brno, nejvíce toho má odchytáno Pavel Jekel. Perspektivní brankář přišel před sezonou z druholigové Techniky Brno a je možné, že se ve středu představí na jihu Čech. Téměř jistě naopak nepřicestuje největší opora a nejproduktivnější hráč soupeře Motoru Roman Erat. Zkušený útočník utrpěl při zápase proti Frýdku zranění v dolní části těla a mimo hru by měl být kolem dvou týdnů. Další oporou je druhý nejproduktivnější David Dolníček, střelecky se často prosazuje mladý Richard Kristl. Po návratu z Kladna má průměr bodu na zápas Matěj Pekr. Forvard, kterému se v Budvar aréně daří prakticky pořád...

Sestava Třebíče z posledního zápasu:

Jekel – Zdráhal, Přibyl, Čejka, F. Král, D. Mikyska, Lojek, Hort – Pekr, Dolníček, Jan Wasserbauer – Mrázek, Psota, Kusko – M. Novák, T. Havránek, Huňa, – Paták, Milfait, Juráň.

42. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Horácká Slavia Třebíč

středa 18. ledna 2017, 17:30
Budvar aréna

Ve vzájemných utkáních dvakrát uspěla Třebíč, jednou Motor. Hokejisté z Vysočiny vyhráli první vzájemné střetnutí 2:3, na domácím ledě se radoval za výhru po nájezdech i Motor – 5:4sn. Ve třetím měření sil Třebíč doma opět zabodovala na plné čáře - 4:5.

Statistiky


42. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
Horácká Slavia Třebíč
1.
Umístění v tabulce
6.
38 / 27 – 2 – 2 – 9
138:73 / 87
Statistiky v sezoně
39 / 15 – 4 – 9 – 13
104:116 / 62
T. Nouza – 36 bodů (18+18)
Nejproduktivnější hráč
Roman Erat – 34 bodů (7+27)
Tomáš Nouza – 18
Nejlepší střelec
Richard Kristl – 15
Žiga Pavlin – 22
Nejlepší nahrávač
Roman Erat – 27
Žiga Pavlin – 28 bodů (6+22)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal – 18 bodů (6+12)
Tomáš Nouza (+25)
Tomáš Guman (-1)
+/- bodování
David Dolníček (+16)
Martin Lojek (-10)
Martin Heřman – 91
Nejtrestanější hráč
Patrik Koch – 48
Petr Kváča 94,7% – 1,3
David Gába 93,1% – 1,8
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Pavel Jekel 91,6 % – 2,6
Marek Svoboda 90,1% – 3,1
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....